Het Middin Kompas

Bij Middin helpen we jou midden in het leven te staan. Samen met jou en je naasten zorgen we dat jij kunt doen wat goed en belangrijk voor je is. Wat wil je? Wat is goed voor jou? En hoe kunnen we dit binnen de grenzen die er zijn goed organiseren? Het Middin Kompas helpt ons hierbij. In het Middin Kompas staan drie beloftes die we jou doen. En vier basisprincipes van waaruit we werken. Het kompas geeft richting aan onze hulp aan jou, op weg naar midden in het leven.

 Drie beloftes van het Middin Kompas

We beloven jou:

We verstaan je vraag goed.

En willen je begrijpen zodat we weten wat je echt wil en nodig hebt om dit zelf of anders zo zelfstandig mogelijk te doen. 

We doen het goede. 

En vragen ons steeds weer samen met jou af wat het goede is.

We organiseren het goed.

En doen dit met de middelen die er zijn.

Middin Kompas

Vier basisprincipes van het Middin Kompas

Bij Middin werken we vanuit vier basisprincipes:

Nieuwsgierig

Een open houding is belangrijk voor Middin’ers. Onze rol begint met nieuwsgierigheid naar jou. Luisteren, kijken en doorvragen. Wie ben je? Wie zijn belangrijk voor je? En wat doe en wil je graag?

Stimulerend

We helpen je graag verder op weg. Dit doen we door je nieuwe dingen te laten zien of helpen te doen. Vaak ook door jou aan te moedigen, en soms door jou te helpen accepteren wat niet kan. Wat iets anders is dan opgeven. Meestal gaat het om kleine stappen zetten en volhouden. En risico’s nemen waar dit kan.

Samen

We werken samen met jou en je naasten. Zij kennen jou goed en hebben vaak een positieve invloed.

Verantwoordelijk

We zijn verantwoordelijk. Je kunt met ons praten over onze hulp en over wat we doen en laten.