Jachtclub Scheveningen gooit de trossen los met Middin!

Delen op social media

Ruim vijftig liefhebbers van zee, varen en vissen, stapten op zaterdag 16 september aan boord bij veertien schippers van Jachtclub Scheveningen voor Trossen los met Middin.

In het clubhuis ’t Spuigat startte de dag met een hartelijk welkom door Marie van der Vin, lid van de viscomissie. Vervolgens hesen de 35 cliënten en 17 begeleiders zich in vrolijk gekleurde zeiljackjes, zodat zij beter bestand waren tegen het onstuimige weer. Toen was het tijd om het water op te gaan. De schippers verwelkomden de cliënten aan boord van hun boot en toen konden de trossen écht los. Vanaf veertien vissersboten en zeilschepen zagen de deelnemers Scheveningen voor het eerst vanaf het water. 

Zeelucht maakt hongerig, dus met veel enthousiasme werden de versgebakken kibbeling en de belegde broodjes na het varen verorberd. De smakelijke broodjes werden verzorgd door Erik Tas van restaurant Bij Erik. Hartelijk dank voor de heerlijke broodjes!

Natuurlijk werd er ook nog druk nagepraat over de belevenissen aan boord. "Het was superleuk! Ik mocht de boot sturen op zee, over de hoge golven," vertelde een kleine bewoner van locatie Sterrenkrooshof.

Jachtclub Scheveningen benaderde Middin in april van dit jaar. Nicole Dirksen, initiatiefnemer namens Jachtclub Scheveningen: "Wij willen de cliënten van Middin voortaan ieder jaar een mooie vis- en vaardag bezorgen." Deze eerste keer was fantastisch en de cliënten van Middin kijken nu al uit naar de volgende editie!

Over Jachtclub Scheveningen

De Jachtclub heeft ruim 600 leden, verdeeld over zeilers, vissers en duikers. In hun jachthaven is er plaats voor 285 boten. Jachtclub Scheveningen vindt sociaal ondernemen en duurzame sociale betrokkenheid op Scheveningen belangrijk. Zij organiseren daarom allerlei activiteiten, zoals zeil- en viswedstrijden, duikactiviteiten, de jeugdzeilschool, Sinterklaasviering en lezingen.