Kleurrijke opening woon- en zorgvoorziening ‘De Provenier’

Delen op social media

Op donderdag 18 juli openden wethouder Sven de Langen van de gemeente Rotterdam en bestuurder van Middin Sam Schoch op feestelijke wijze de nieuwe woonvoorziening ‘De Provenier’ in Rotterdam. Zij onthulden ieder een kleurrijke collage van kunstwerkjes van bewoners en overhandigden deze aan de locatiemanager, één van de begeleiders en twee bewoners. De kunstwerkjes waren een kleine twee jaar eerder op bouwdoeken onthuld bij de opening van het bouwterrein. Nu zijn de kunstwerkjes ‘thuis gekomen’ en krijgen zij een permanente plek in het prachtige nieuwe pand.
SSven de Lange bij opening Provenier
Rotterdamse wethouder Sven de Langen houdt toespraak tijdens de opening.
De Provenierswijk is een betrokken wijk. Daar zijn we blij mee en dat wilden we recht doen.
Regiodirecteur Nely de Munnik

Samen

Bouwen midden in een drukke woonwijk is geen sinecure. Regiodirecteur Nely de Munnik: “De Provenierswijk is een betrokken wijk. Daar zijn we blij mee en dat wilden we recht doen. Ondanks dat de neuzen niet altijd dezelfde kant op stonden is het gelukt om samen met omwonenden, medewerkers, cliënten, Slokker Bouwgroep en architect KAW tot dit sfeervolle pand te komen. Daar ben ik enorm trots op. Ik wil iedereen dan ook hartelijk danken voor hun betrokkenheid en inzet.”

Toekomstbestendig

Met ‘De Provenier’ heeft Middin een toekomstbestendige woon- en zorglocatie gerealiseerd. Bestuurder Sam Schoch: “De zorg verandert en digitaliseert. Middin moet meebewegen. We hebben dan ook geïnvesteerd in domotica en ICT. Mooie voorbeelden daarvan zijn de leefcirkels, de slimme vloer met bewegings- en valdetectie in een aantal appartementen en smart tv’s waarop onder meer de ingeroosterde begeleiding met naam en foto zichtbaar is in alle huiskamers.”

Geinteresseerden bij de slimme vloer
Arnold Jehee van Middin vertelt gasten over de slimme vloer en andere technologie.

‘De Provenier’, gelegen aan de mooie Provenierssingel in het centrum van Rotterdam, is een gecombineerde woon- en zorglocatie voor mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen en beperkingen als gevolg van ouderdom. Na de sloop van het oude pand is Slokker Bouwgroep in augustus 2017 gestart met de bouw. In maart 2019 zijn cliënten en medewerkers naar het nieuwe pand verhuisd en hebben nieuwe bewoners hun appartement betrokken. ‘De Provenier’ biedt plaats aan 77 bewoners. 

Voor de bewoners niet niet op het binnenplein aanwezig konden zijn werd de opening gestreamed zodat zij in de huiskamers konden kijken.