Koperwerf

Adres

Koperwerf 28-35
2544 EN Den Haag
T 070 372 33 40
E koperwerf@middin.nl

Adres
Koperwerf 28-35
2544 EN Den Haag
T 070 372 33 40
E koperwerf@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
LVB

Kenmerken

  • Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB)
  • Eigen kamer met douche, toilet en keukenblok
  • Individueel gerichte ondersteuning
  • Fasesysteem volgens competentiegericht werken
  • LifeWise
  • 24-uur per dag begeleiding aanwezig
In woongebouw Koperwerf in de Haagse wijk Loosduinen huurt Middin drie verdiepingen voor een trainingshuis voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). De 33 cliënten die er wonen onderzoeken hoe zij in de toekomst willen gaan wonen en kunnen hiervoor (gefaseerd) vaardigheden aanleren. Zij hebben elk een eigen kamer met douche, toilet en keukenblok. Beneden in het gebouw is een trefpunt voor gemeenschappelijk gebruik, ook voor de andere bewoners van het gebouw.
Doorstromen naar een volgende fase motiveert, je ziet het resultaat van het werken aan je toekomst

Trainen om je zelfstandigheid te vergroten, dat kan in woonlocatie Koperwerf in Den Haag. Cliënten met een licht verstandelijke beperking wonen er in hun eigen kamer. Met het geruststellende idee dat er altijd een begeleider aanwezig is.

Woonlocatie

In een gedeelte van de Haagse wijk Loosduinen staat woongebouw Koperwerf. In dit gebouw huurt Middin 3 verdiepingen met in totaal 33 kamers voor cliënten met een verstandelijke beperking. De kamer kan naar eigen smaak ingericht worden. Iedere bewoner heeft een eigen douche, toilet en keukenblok. Beneden in het gebouw is een trefpunt voor gemeenschappelijk gebruik. Ook overige bewoners van het gebouw zijn hier van harte welkom.

Het is hier leuk, want je hebt de vrijheid om eigen keuzes te maken

Begeleiding

Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Samen werken zij, in een veilige omgeving, aan de realisatie van persoonlijke doelen. Hiervoor gebruiken zij de methodiek competentiegericht werken en het methodisch kader LifeWise, waarin de cliënten een drietal fasen doorlopen. In de fasering vindt het aanbod van zorg op maat plaats, passend bij de cliënt. Hoe deze zorg eruitziet is en welke afspraken en doelen hiervoor gesteld zijn, is terug te vinden in het elektronisch cliëntendossier. Onze begeleiders en/of gedragsdeskundigen bieden ook sociaal-emotionele hulpverlening. Indien nodig verwijzen we door andere zorgverleners. Op de Koperwerf is altijd een begeleider aanwezig, ook ‘s nachts.

Fasen

Bij Koperwerf doorlopen de bewoners drie fasen om toe te werken naar een passende vervolg woonplek.  In iedere fase zijn er een aantal vaststaande afspraken die nagekomen moeten worden. Daarnaast is er ruimte voor aanvullingen, de ervoor zorgen dat de zorg goed aansluit bij de wensen en behoeften van ieder individu. Zorg op maat dus.

Samen eten voor wie wil

Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk, school of activiteitencentrum. Een aantal zorgt dagelijks geheel zelfstandig voor een warme maaltijd. Voor wie dat nog niet wil of kan, wordt er een maaltijd gekookt en gezamenlijk gegeten.

koperwerf interieur