Leopoldhove

Wonen

Adres

Leopoldhove 345
2726 CZ Zoetermeer
T 079 323 88 58
E leopoldhove@middin.nl

Adres
Leopoldhove 345
2726 CZ Zoetermeer
T 079 323 88 58
E leopoldhove@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH

Locatie kenmerken

  • Voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking

  • Trefpunt in het gebouw voor alle bewoners van Leopoldhove

  • Medewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar
In de wijk Buytenwegh in Zoetermeer ligt Leopoldhove. Het is een groene wijk met een ruime opzet. In het gebouw Leopoldhove wonen volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking individueel in appartementen. De appartementen bestaan uit een ruime woonkamer en een slaapkamer. De keuken en badkamer zijn zo aangepast zodat de bewoner zo zelfstandig mogelijk kan leven. Elk appartement heeft een eigen balkon of tuin. Het trefpunt heeft een groot (deels overdekt) balkon. Leopoldhove ligt aan een gezellige winkelcentrum.

Een eigen appartement met ondersteuning vanuit het trefpunt

De bewoners in Leopoldhove wonen zelfstandig in hun eigen appartement, met ondersteuning vanuit het trefpunt als dat nodig is. Elke cliënt kijkt samen met de persoonlijk begeleider welke zorg en ondersteuning hij nodig heeft. Aan sociale contacten is in Leopoldhove geen gebrek.

Leopoldhove is een kleine locatie, waar cliënten individueel wonen. De appartementen bestaan uit een ruime woonkamer en slaapkamer. De keuken en badkamer zijn (waar nodig) voorzien van aanpassingen zodat de bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Elk appartement heeft een eigen balkon of tuin.

Ondersteuning

De bewoners krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben vanuit het trefpunt. De medewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar. Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider die voortdurend overleg pleegt over de ondersteuning die de cliënt nodig heeft. Die ondersteuning kan bestaan uit persoonlijke verzorging, maar bijvoorbeeld ook uit hulp bij financiële zaken. Ondersteuning bij het aangaan van sociale contacten kan ook.

Aan sociale contacten is in Leopoldhove geen gebrek
samen binnen

Sociale contacten

Op de derde verdieping van het pand bevindt zich het trefpunt. Dit is inpandig te bereiken. Het trefpunt is vanaf het eind van de middag tot het eind van de avond geopend. Hier ontmoeten cliënten elkaar en er wordt gezamenlijk gegeten. Ook staat er altijd een kopje koffie of thee klaar en kunnen cliënten hier spelletjes doen of andere leuke activiteiten. Er is altijd een begeleider van Middin aanwezig.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.