Locatie Rozenhof Middin wint Glazen Pluim

Delen op social media

Vrijdagmiddag 23 juni mocht Renate van der Giessen, begeleider locatie Rozenhof in Naaldwijk, een cheque van maar liefst 2.500 euro in ontvangst nemen. De prijs werd in themapark De Westlandse Druif uitgereikt door Fonds Westland en AD Haagsche Courant. Met dit mooie bedrag willen Middin en het Herman Broerecollege in de tuin van Rozenhof een ‘Verbindingskassie’ gaan realiseren, waar de oudere cliënten van Middin en Careyn en de jongeren van het college samen gebruik van kunnen gaan maken.

“Samen maken we het Westland mooier!”

Renate: “Ik ben erg blij dat we een Glazen Pluim gewonnen hebben, met het geldbedrag gaan we een heel eind komen. Mochten we her en der nog wat tekort komen, dan is de bereidheid om te helpen hier in het Westland erg groot.” Het idee om mee te doen kwam spontaan naar boven tijdens een rondleiding bij het Herman Broerecollege. Renate vertelt: “Ik zag dat ze daar de behoefte hadden aan meer ruimte om met plantjes te werken. Wij hebben die ruimte en onze bewoners houden erg van groen. De Rozenhof en het college liggen dicht bij elkaar. Dat was een makkelijke optelsom, ik besefte meteen dat we elkaar goed konden helpen, het plan schreef zichzelf. We hopen in het voorjaar van 2018 lekker samen te kunnen tuinieren.”

Glazen Pluim

Fonds Westland en AD Haagsche Courant delen samen de Glazen Pluim uit voor de beste plannen om in het Westland voor elkaar iets te betekenen. Het gaat hier om plannen die het omzien naar elkaar vergroten of cultuur, creativiteit of sportiviteit stimuleren. Naast Middin mochten nog diverse andere mooie Westlandse initiatieven een prijs in ontvangst nemen.

Meer weten?

Lees het bericht in het AD over de uitreiking en zie ook het artikel en het filmpje met meer informatie en de achtergrond van de aanvraag van Middin.