Mariahoeve en trefpunt 't Punt

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Zwedenburg 147
2591 BD Den Haag
T 070 381 40 54
E mariahoeve@middin.nl

Adres
Zwedenburg 147
2591 BD Den Haag
T 070 381 40 54
E mariahoeve@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB en VG

Locatie kenmerken

  • Individueel wonen voor cliënten met een (licht) verstandelijke beperkingdie individueel in de buurt wonen

  • Een gezellig trefpunt waar zeven dagen per week vers wordt gekookt
In de wijk Mariahoeve in Den Haag wonen 20 cliënten van Middin met een (licht) verstandelijke beperking. Zij bewonen een eigen 2- of 3-kamer flat of portiekwoning. Overdag hebben cliënten afspraken en in de avonduren en het weekend is er een 24-uurs 'achterwacht' voor de ondersteuning die wenselijk is. Op Zwedenburg 147 ligt trefpunt 't Punt. Een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen. Mensen uit de buurt, familie, vrienden en cliënten van Middin die elders wonen zijn van harte welkom. Er wordt zeven dagen per week vers gekookt en er zijn regelmatig thema-avonden.

Locatie Mariahoeve

In de rustige Haagse wijk Mariahoeve woont een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking individueel tussen de andere wijkbewoners. Ze hebben allemaal een eigen twee- of driekamerappartement.

Ondersteuning en achterwacht

Vanuit kantoor Mariahoeve wordt door de begeleiders ondersteuning geboden aan de cliënten. Dit zijn veelal huisbezoeken, gesprekken en praktische hulp.
De bewoners van Mariahoeve kunnen terugvallen op een 'achterwachtsysteem'. Overdag hebben cliënten afspraken met hun begeleiders en in de avonduren kunnen zij terecht op het trefpunt. Op weekdagen zien clënten hun begeleiders volgens afspraak tussen 8.30 en 18.00 uur en kunnen zij terecht op het kantoor op Zwedenburg 149. Dagelijks is er tussen 15.00 en 22.00 uur een begeleider aanwezig op het trefpunt. Na sluitingstijd van het trefpunt kunnen bewoners telefonisch terugvallen op de begeleiding van locatie Ursulaland. Zij hebben dagelijks telefonische achterwacht van 22.00 uur tot de volgende dag 8.30 uur. In het weekend zijn ze bereikbaar tot 15.00 uur.

In samenwerking met de cliënt wordt een individueel ondersteuningsplan opgesteld, daarbij kijken we naar de wensen van de cliënt, hun ontwikkeling en zelfstandigheid.

Zwedenburg 149, 2591 BD Den Haag
T 070 383 92 25
E mariahoevewonen@middin.nl

Individuele ondersteuning en gezelligheid in 't Punt

 

Lekker eten bij Mariahoeve

Trefpunt 't Punt

Het trefpunt ligt midden in de wijk, op vijf tot tien minuten lopen van de appartementen. Er wordt zeven dagen per week vers gekookt. Op 't Punt worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder een dart-toernooi, quiz- en karaoke-avonden. Het is vooral het lekkere eten waar 't Punt bekend om staat. Dat trekt ook cliënten aan die elders wonen. En familie en vrienden zijn ook van harte welkom. Vaak is er dan live muziek of bingo en een disco. Het trefpunt is dagelijks geopend van 16.00 tot 22.00 uur.

Zwedenburg 147, 2591 BD Den Haag
T 070 381 40 54
E mariahoeve@middin.nl

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.