‘Meedoen met alle andere mensen dát vind ik belangrijk’

Delen op social media

Serginio is trots op zijn leven en wil dat graag laten zien. Daarom schreef hij samen met bestuurder Sam Schoch van Middin een brief aan burgemeester Jan van Zanen en hem uit te nodigen voor het avondeten.

Een graag geziene collega

Het werk van Serginio in de Tweede Kamer

Donderdag 31 maart was het zover. De burgemeester kwam op bezoek bij locatie Olieberg. Eerst ging hij met Serginio zijn mooie appartement bekijken. Het balkon kijkt zo op de gezamenlijke duintuin en in de verte zie je de zee.

Een goed gesprek

Daarna schoof de burgemeester aan in het trefpunt en ging het gesprek over wonen op Scheveningen. Over de ramp met de vreugdevuren met oud en nieuw in 2019 en over het werk van Serginio. Serginio werkt in de keuken van de Tweede Kamer. Ook de recente gemeenteraadverkiezingen kwamen aan bod. 

Mijn zelfgemaakte erwtensoep, die vinden ze heel lekker.
was het antwoord van Seginio op de vraag van de burgemeester wat de ministers het liefste eten  
Burgemeester van Zanen op bezoek bij Serginio op locatie Olieberg

Wonen en werken tussen de andere mensen

De Middin’ers wonen tussen de andere bewoners in de Kompasstraat. We noemen dat ook wel gestippeld wonen. De meeste bewoners komen uit Scheveningen en zijn blij om in de buurt van familie en kennissen te wonen. Overdag gaan ze naar hun werk. Meedoen vinden ze belangrijk. Voor de ene is dat bij een extern bedrijf, voor de ander is dat beschut bij Middin. En aan het eind van de dag komen ze weer bij elkaar voor een praatje of een spelletje mens-erger-je-niet.

Allemaal mee-eten

Het was lekker druk bij het trefpunt tijdens het bezoek van de burgemeester. Serginio is een goede gastheer en de begeleiders maakten een heerlijke maaltijd. Er stond courgettesoep, quiche met bladsla en op het menu. En er was zelfs ijs toe. ‘En dat op een doordeweekse donderdag’. zei de burgemeester. 

Fotomomentje

Met de burgemeester op de foto was voor de meeste bewoners van de Olieberg het hoogtepunt van zijn bezoek. Speciaal voor de gelegenheid had hij zijn ambtsketen meegenomen. Vlak voor zijn vertrek maakten we een groepsfoto als herinnering. Deze krijgt een mooi plekje in het trefpunt.

In het leven zit het soms mee of tegen, maar uiteindelijk gaat de zon altijd weer schijnen
zei de burgmeester toen hij afscheid nam van de bewoners
Een spelletje spelen op locatie Olieberg