Meer dan 500 bezoekers voor symposium ‘Oud worden doe je samen’

Delen op social media

Met succes is er kennis gedeeld over ondersteuning ouderen met een verstandelijke beperking. Van 3 tot 14 oktober jl. bezochten meer dan 500 zorgprofessionals uit Nederland en België de webinars over de ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking. Middin nam het initiatief voor dit symposium en vond veel collega-organisaties enthousiast en bereid om bij te dragen. Door deze hele fijne samenwerking is er een waardevol symposium georganiseerd. Middin bedankt ASVZ, Hartekamp Groep, ’s Heeren Loo, Ipse de Bruggen, Koraal, Philadelphia, S&L Zorg en Vilans, heel hartelijk voor de fijne samenwerking.

Er is heel veel behoefte aan kennis over de ondersteuning van de oudere doelgroep

Begeleiders hebben vragen zoals: hoe herken je signalen, wat kun je doen, welke hulpmiddelen zijn er? Middin heeft kennis delen hoog in het vaandel staan. Door het symposium konden alle deelnemende organisatie hun kennis presenteren en aansluiten op vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. De online bezoekers waren zeer te spreken over de diverse verschillende webinars en de mix van theorie en praktijk. Andere voordelen waren het interactieve karakter, direct vragen stellen en antwoord krijgen, het ontbreken van reistijd, files of treinvertragingen en kunnen kiezen waar je kijkt, thuis of op het werk, live of achteraf. 

Ouderen symposium

Aftrap symposium

De aftrap van het symposium was een ronde tafel gesprek over het woonpad van ouderen en de (vaak moeilijke) vragen die daarbij komen kijken. Het onderwerp werd door Emmeke van Eersel, bestuurder van Middin, levendig geleid zodat gesprekspartners, o.a. ervaringsdeskundigen, verwanten en begeleiders, een boeiend gesprek voerden over ervaringen, ideeën en meningen.

 

Volop behoefte

Er is duidelijk volop behoefte aan het delen van kennis en inspiratie over de ondersteuning van de groeiende groep ouderen met een verstandelijke beperking. Wil jij ook iets organiseren? Voor tips kun je terecht bij coördinator ouderen met een verstandelijke beperking Mounira Ben Meftah van Middin.