Melis Stokelaan 1850

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Melis Stokelaan 1850
2541 GC Den Haag
T 070 440 11 40
E melisstokelaan@middin.nl

Adres
Melis Stokelaan 1850
2541 GC Den Haag
T 070 440 11 40
E melisstokelaan@middin.nl
Aan wie
Volwassenen, Ouderen en Jong Volwassenen
Type beperking
NAH

Locatie kenmerken

  • Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel

  • Prikkelarme ruimtes voor betere concentratie

  • NAH café op vaste dagen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten
Het recent opgeknapte gebouw aan de Melis Stokelaan 1850 biedt ruimte aan het centrum voor werk en activiteiten en aan de behandelaren van Hersenz. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel vanaf 18 jaar kunnen in de linkervleugel werken, bewegen en zich creatief ontwikkelen. In de rechtervleugel wordt behandeling Hersenz geboden aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase.

De linkervleugel van het gebouw huisvest het centrum voor werk en activiteiten voor cliënten met NaH.

Centrum voor werk en activiteiten

In het atelier worden kunstzinnige activiteiten aangeboden. Uiting geven aan gedachten en verwerken van ervaringen in tekeningen en schilderijen. In de digitale ruimte wordt aandacht besteed aan vaardigheden met een tablet of computer. Leren werken in photoshop of een training om te werken met facebook behoort ook tot de mogelijkheden. In de naastgelegen ruimte staat een horecakeuken voor workshops als een lunch (voor)bereiden en koken en bakken. In de bewegingsruimte is er aandacht voor yoga, fitness, dans, of beweging met virtuele ondersteuning.

Waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten

De workshops worden aangeboden in verschillende blokken. In een bepaalde periode is het mogelijk een clinic te volgen in golfen in een ander blok komen zwemmen en tuinieren aan bod.

Hersenz

In de rechtervleugel van het gebouw biedt Middin behandeling Hersenz. Hersenz is een intensieve, multidisciplinaire behandeling voor mensen met hersenletsel in de chronische fase. Dit gebeurt zowel in groeps- als individuele behandeling. Hersenz betrekt ook de naasten in dit traject. De behandeling richt zich op de gebieden waarop mensen met hersenletsel problemen ervaren. Denken en handelen, emoties en gedrag, vermoeidheid, motoriek, communicatie en de relaties met hun naasten. Onze fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in nietaangeboren hersenletsel.

Samen lunchen

In het gebouw is een brasserie aanwezig waar cliënten en andere bezoekers gebruik kunnen maken van de lunch.