Mensen maken Middin: Ralph en Jannie

Delen op social media

Samen zoveel mogelijk verhalen van vrijwilligers vertellen. Middin werkt hiervoor graag mee aan de campagne van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Omdat we daarmee laten zien hoe mooi het is om je vrijwillig in te zetten voor anderen. In dit eerste deel van de serie 100 verhalen vertellen Ralph en Jannie waarom zij graag vrijwilligerswerk doen.

2021: jaar van vrijwillige inzet

Juist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij anderen willen helpen. Er is meer behoefte aan maatschappelijke activiteiten, hulp, plezier, aandacht, veiligheid, dagbesteding, kortom ‘er voor elkaar zijn’.

Aan iedere maaltijd voegt Jannie een vleugje liefde en een snufje aandacht toe en dat proeven de bewoners.

Je wilt je leven leiden volgens éigen wensen en toekomstbeelden. Soms heb je daar een beetje hulp bij nodig. Hulp die we op allerlei manieren bieden bij Middin. Onmisbaar in die schakel zijn de vele vrijwilligers die zich dagelijks bij Middin inzetten om iedere dag van onze cliënten nog mooier te maken.

Ralph doet graag iets voor een ander

Ralph ontvangt zelf ondersteuning van Middin om zo zelfstandig mogelijk zijn leven te leiden. Ook vindt hij het belangrijk iets voor anderen te doen. In onderstaand filmpje zie je hoe hij dat doet. Kijk je mee? 

Jannie voegt liefde toe aan het eten en dat proef je

De meeste bewoners van locatie Hanrathstraat weten het al, op maandag komt vrijwilliger Jannie. Als de boodschappen zijn bezorgd dan kan zij aan de slag en kookt ze met en voor de bewoners die mee willen eten. Jannie is trouw en betrokken, zelfs het afgelopen jaar. Ze is al op leeftijd en corona baarde haar best een beetje zorgen. ‘Ik kan toch niet wegblijven’. De bewoners rekenen op mijn komst’, zei zij meerdere malen. Aan iedere maaltijd voegt zij een vleugje liefde en een snufje aandacht toe. Dat proeven de bewoners en daar genieten ze allemaal intens van.

Is vrijwilligerswerk ook iets voor jou en wil je je aanmelden?

Neem contact op met het Vrijwilligers Informatiepunt van Middin via vrijwilligers@middin.nl of meld je aan bij een locatie of team in de wijk. En lees meer over Loes, Celine en Marian