Middin-cliënten in testpanel CoronaMelder app

Delen op social media

Vanaf zaterdag kan iedereen in Nederland CoronaMelder gebruiken. We zijn supertrots dat Middin-cliënten samen met de makers van Steffie hebben geholpen bij het testen van de corona-app. En hun tips en opmerkingen zijn gebruikt!

Melding nadat je extra kans op besmetting hebt gelopen

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. De corona-app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Ook geeft de app advies over wat je dan het beste kunt doen. Steffie legt eenvoudig uit hoe de app werkt

Ik hoop dat alles weer heel snel naar het normale gaat. Als de app daarbij helpt zou ik heel blij zijn.
zegt Helga hoopvol als onderzoeker Maartje vragen stelt.

Getest door cliënten Middin

CoronaMelder is gemaakt met hulp van zes cliënten van Middin. Begin juni testten ze een dag lang de eerste versie van de corona-app, voor de bouwers van de app samen met het team achter Steffie. Dit deden ze onder begeleiding van Middins innovatieteam. ‘De testers zijn supertrots dat de app nu overal in Nederland gebruikt kan worden,’ zegt innovatiemedewerker Marie-José. ‘En dat hun tips en opmerkingen zijn gebruikt bij de definitieve versie. Heel gaaf!’ 

We bedanken testers: Helga, Hanan, Claudia, Robert, Eline en Celine voor hun medewerking. 

Wat zou nog handig zijn in de app? Een quarantaine countdown want ik hou de dagen niet meer bij.
Antwoordde Claudia op de vraag van onderzoeker Maartje van Leerzelfonline.
Jacob en Robert
Innovatiemedewerker Robert vraagt onderzoeker Jacob het hemd van zijn lijf.

Vrijwillig, voor jou en voor cliënten

Krijg je vragen van cliënten over de CoronaMelder? Natuurlijk kun je ze over de app vertellen. En vertellen dat het kan helpen om besmetting te voorkomen. Maar het gebruik van de app is en blijft vrijwillig. Voor jou, en ook voor cliënten.

Meer weten of downloaden?

Meer weten over de corona-app? De CoronaMelder is te downloaden in de App Store en via Google Play. Vergeet niet je Bluetooth aan te zetten.

Hannan ziet de meerwaarde van de app wel en weegt de privacyregels.
Bluetooth slaat je locatiegegevens niet op in de app en zonder werkt de app niet.