Middin doet mee aan NLdoet: 40 verschillende klussen

Delen op social media

 

 

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. NLdoet zet met de grootste vrijwilligersactie van Nederland vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn belangrijk voor vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ben je nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor Middin is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Vanuit verschillende Middin-locaties in de regio's zijn meer dan 40 verschillende klussen aangemeld. Deze kun je vinden op www.NLDoet.nl en we hebben de afgelopen weken ook klussen getoond op facebook.

Een paar voorbeelden:

Hightea voorbereiden en wandelen op locatie Waldeckstate in Den Haag
Samen met bewoners met een beperking brownies bakken, wraps maken en roeren in de pan met soep. De tafel gezellig dekken en dan heerlijk met elkaar genieten van een zelf gemaakte high tea. Als het weer het toe laat gaan we misschien ook nog een blokje wandelen.

Grote lenteschoonmaak bij locatie Osloweg in Den Haag
Samen met de jongeren willen we graag beide woningen grondig schoonmaken. Hiervoor zoeken we twee gezellige vrijwilligers die ons hierbij kunnen ondersteunen. Muziek aan, deuren open, allemaal een sopje en alles weer laten blinken. Tussendoor houden we natuurlijk even pauze om van een heerlijke lunch te genieten.

Opfrissen van Buitengoed Dorrepaal in Voorburg-Leidschendam
Op onze buitenplaats is altijd genoeg te beleven en er zijn genoeg klussen om te doen die door onze cliënten niet altijd uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan zaadbommen maken, zodat er straks een mooi bloemenveld komt. Ook willen we de bestaande picknicktafels opknappen Tijdens het klussen wordt er een heerlijke lunch aangeboden. En als kers op de taart brengt het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leidschendam-Voorburg een bezoek aan deze locatie en zullen ze bankjes gaan verven in de Vlindertuin.

Een Crea-middag op locatie Olieberg in Den Haag
Op deze middag willen wij heel graag met onze cliënten (in totaal 25 met een verstandelijke beperking) een creatieve middag organiseren waarbij ook verwanten welkom zijn voor een kopje koffie. We zouden dan diverse materiaal nodig hebben zoals schildersdoeken, verf, penselen, klei, stiften, potloden.

Bestraten voor een gezellig samenzijn op locatie van Aalstlaan in Zoetermeer
Graag zouden wij de tuin behorend bij ons Trefpunt van bestrating willen voorzien. Vorig jaar hebben wij het stukje groen voorzien van een plantenbak en picknicktafel. Dit heeft ertoe geleid dat onze cliënten, mensen met een beperking, en buurtbewoners vaker buiten zitten.

Steigerhouten rekken maken bij De Kade in Wateringen
Wij willen graag steigerhouten rekken voor ons winkeltje. Dit om onze producten, gemaakt door cliënten met een verstandelijke beperking, beter tot zijn recht te laten komen.

Heb jij je buurvrouw, tante, moeder, opa, vriend, kennis, al op een klus geattendeerd? Doe dat dan snel! Op heel wat locaties kunnen ze vrijdag of zaterdag nog wel wat handjes gebruiken.

NLdoet