Middin genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2022 in de sector zorg, welzijn en sport

Delen op social media

Middin is genomineerd voor beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland voor mbo-studenten in de sector zorg, welzijn en sport. Maandag 21 maart maakte SBB dat bekend.

SBB erkend leerbedrijf

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een voorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Nominatie is al een prijs

Toos Boenink, adviseur opleiden, vertelt enthousiast: ‘Op donderdag 17 maart werden we onverwacht bezocht door Yvonne Gorissen, senior adviseur bij SBB. In het bijzijn van bestuurders Sam Schoch en Emmeke van Eersel, manager hrm Karin Flim en het team beroepsopleidingen kwam ze vertellen dat Middin een van de zes genomineerden is in de sector zorg, welzijn en sport. Yvonne overhandigde de ingelijste nominatie, er was taart en een prachtige bos bloemen. Middin is blij verrast!’

Uitreiking nominatie erkend leerbedrijf

Yvonne Gorissen sprak met waardering over Middin en de inzet om leer- en werkplekken aan te bieden op verschillende niveaus en opleidingen. Trajecten leren- en werken (doktersassistente, opleidingen in zorg en welzijn, beveiliging) en stages in het mbo als hbo. Middin vindt het belangrijk om toekomstige werknemers in de zorg een kans te geven te leren in de praktijk. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden. De nominatie dankt Middin aan de aanbeveling van Mondriaan-onderwijsdirecteur zorg en welzijn, Flora van Eck. Beide dames spraken hun bewondering uit voor de werkbegeleiders die de balans zoeken tussen dagelijkse werkzaamheden en de aandacht die de leerlingen nodig hebben.

Nu we de nominatie hebben, gaan we ook voor de titel!

Ambassadeursgala

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Trots op alle praktijkopleiders

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.