Middin organiseert het Congres Gastvrij Eten en Drinken

Delen op social media

Afgelopen donderdag vond het Congres Gastvrij Eten en Drinken plaats bij de Brasserie Bijna Thuis. Tijdens het congres stond bewustwording rondom voeding, gezondheid en eigen regie centraal. Belangrijke onderwerpen die zijn aangekaart vanuit de CCR. Begeleiders kregen allerlei ideeën en handvaten aangeboden tijdens het plenaire gedeelte én de workshops om toe te kunnen passen op hun eigen locatie samen met de cliënten.

Tijdens het plenaire gedeelte vertelde Tobias Camps van Food for Care openhartig en op een interactieve manier over hoe voeding kan bijdragen aan een optimale gezondheid. Vervolgens werden er twee workshoprondes gegeven door o.a. leden van de CCR. De begeleiders hadden de keuze uit de volgende workshops:

  • Ik ben gastvrij
  • Ik ben gezond
  • Ik weeg en stel samen
  • Ik kies zelf
  • Ik proef
Workshop: Ik proef

De dag werd afgesloten met een borrel waarbij er heerlijke hapjes werden geserveerd door onze cliënten van locatie Bovenveen. De hapjes werden door cliënten en de kok van de brasserie gemaakt van verse eieren en groenten geoogst op de locatie Guntersteinweg. De cliënten en begeleiders van deze locatie waren weken van te voren al bezig met de voorbereiding voor het congres. Het planten en verbouwen van verse groenten en het verzamelen van verse eieren waren hier onderdeel van. Tijdens de borrel kregen de begeleiders gesprekskaarten met interessante thema's met betrekking tot gezondheid en voeding om over te discussiëren. De sfeer zat er zichtbaar goed in.

Verse hapjes

Ook Groot Rijswijk ving wat op van ons enthousiasme en plaatste hierover een artikel en een filmpje op hun website