Middin van plan VVT-ouderenzorg over te dragen aan Laurens

Delen op social media

Middin is van plan om haar VVT-ouderenzorg over te dragen aan Laurens. Beide zorgorganisaties ondertekenden onlangs een intentieverklaring over de overname van verpleeghuis Rubroek in Rotterdam-Crooswijk en Zorg aan huis per 1 januari 2021. Laurens is gespecialiseerd in ouderenzorg. Door de overname blijven de ouderen in Rubroek nu en in de toekomst verzekerd van goede zorg.

Ouderenzorg vraagt steeds meer specialisme

Middin ziet de VVT-zorg voor ouderen steeds intensiever en complexer worden. ‘We leveren goede zorg in Rubroek, maar zijn tot de conclusie gekomen dat deze specifieke zorg in de toekomst beter uitgevoerd kan worden door een organisatie die is gespecialiseerd in ouderenzorg,’ zegt Nely de Munnik, regiodirecteur Rotterdam Rijnmond van Middin. ‘Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met een beperking. Laurens is een gevestigde naam in de ouderenzorg in Rotterdam. Met de overdracht is ouderenzorg vanuit Rubroek in uitstekende handen.’ 

Kennis en expertise

‘Als Laurens zijn we graag dichtbij en in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk konden wij nog geen verpleeghuiszorg bieden,’ zegt Arjan Bandel, lid van de Raad van Bestuur van Laurens. ‘Daarmee was de vraag van Middin een mooie kans voor ons. Rubroek is een prettige locatie, waar goede zorg geleverd wordt op een manier zoals we die ook bij Laurens voorstaan. Ouderenzorg wordt inderdaad steeds complexer. Voor de medewerkers van Rubroek biedt dit de kans om hun kennis en expertise met ons te delen en andersom gebruik te maken van bijvoorbeeld onze opleidings- en doorgroeimogelijkheden.’

Rubroek blijft Rubroek

Rubroek blijft Rubroek. Een Rotterdams verpleeghuis met de gezelligheid van het oude Crooswijk. Waar de 160 bewoners onder Laurens gewoon kunnen blijven wonen en van vertrouwde gezichten goede zorg blijven ontvangen. Binnen een zorgorganisatie die alle actuele kennis over ouderenzorg in huis heeft en stevig geworteld is in Rotterdam en omgeving.

Samen toewerken naar overdracht

Het doel is dat Rubroek per 1 januari 2021 wordt overgenomen door Laurens. Tot die tijd doorlopen Middin en Laurens meerdere stappen. Het ondertekenen van de intentieverklaring was de eerste. Daarna deden beide zorgorganisaties samen onderzoek naar de stand van zaken op Rubroek. De uitkomst hiervan was positief. De komende maanden wordt advies aan de cliënten- en ondernemingsraden en toestemming aan externe toezichthouders gevraagd. Ook onderzoeken Middin en Laurens onder meer hoe de overdracht het beste georganiseerd kan worden. Samen met medewerkers en bewoners en hun naasten.

Middin en Laurens   

Middin helpt in Zuid-Holland ruim 5.700 mensen met een beperking. Rubroek is de enige locatie waar de zorgorganisatie ouderenzorg biedt. De 160 bewoners van het verpleeghuis in Rotterdam-Crooswijk krijgen 24 uur per dag verpleeghuiszorg. Vanuit Rubroek wordt ook aan ouderen in de aangrenzende serviceflat en omliggende wijken thuiszorg en wijkverpleging geboden. Laurens verleent in Rotterdam en omgeving ouderenzorg in 26 verpleeghuizen en 3 revalidatiehotels, op 13 locaties voor dagbesteding en met 90 thuiszorgteams.