Nesselande

Wonen

Adres

Marcel Duchampplein 85
3059 RD Rotterdam
T 010 222 97 30
E nesselande@middin.nl

Adres
Marcel Duchampplein 85
3059 RD Rotterdam
T 010 222 97 30
E nesselande@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NaH

Locatie kenmerken

  • Voor cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel

  • 24-uurs voorziening

  • Eigen appartement
Woonlocatie Nesselande is een nieuwbouw vinexlocatie, gelegen aan de Noordoostkant van Rotterdam. Hier wonen 24 volwassen cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Nesselande is een ruime en rustige woonlocatie waar cliënten prettig en zelfstandig wonen in hun eigen appartement met de gewenste begeleiding in de buurt. Zij kunnen zelf bepalen of zij de rust opzoeken in de nabije natuur, op het strand van de Zevenhuizerplas of gezelschap zoeken op de boulevard of in het Trefpunt van de locatie.

Zorg en begeleiding op maat

Nesselande is een woonlocatie voor 24 volwassen clienten met Niet Aangeboren Hersenletsel. De woningen van de locatie zijn verspreid over twee gebouwen. In het eerste gebouw (de lage flat) wonen 10 clienten. Zij kunnen op vaste tijden terecht in het inpandige Trefpunt. In het tweede gebouw (de hoge flat) wonen 14 clienten. Overdag is hier altijd de gemeenschappelijke woonkamer open.

Ruime appartementen

De appartementen zijn ruim en hebben twee slaapkamers of een grote slaapkamer. Ook is er een balkon en een berging aanwezig. Cliënten kunnen zelf koken aan het keukenblok met een 2- of 4 pits inductiekookplaat. De meeste appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

Begeleiding: specialistisch en op maat

De begeleiding is speciaal opgeleid om cliënten met NAH te ondersteunen. De begeleiding die geleverd wordt is per individu verschillend. De indicatie die iemand heeft is bepalend voor de omvang van de begeleiding. Daarbij bepaalt de cliënt zelf ook over de mate van begeleiding die hij of zij nodig heeft. We gaan uit van het individu: wat heeft iemand nodig om weer regie over zijn eigen leven te krijgen? 

Specialistische begeleiding op maat

 

samen binnen

Mogelijkheden en samenwerkingen

In de gemeenschappelijke woonkamer of Trefpunt kunnen cliënten aansluiting vinden voor gezelligheid, een gezamenlijke maaltijd, een kopje koffie of een praatje met medebewoners. Er zijn verschillende vrijwilligers bij de locatie aangesloten. Samen met de cliënt wordt besproken welke activiteiten er met een vrijwilliger kan worden opgezet. Met de andere bewoners uit het appartementencomplex worden er gezamenlijke initiatieven georganiseerd zoals themavonden of koffieochtenden. Maar ook hier heeft de cliënt een eigen keuze: geeft hij of zij de voorkeur om zelfstandig activiteiten te ondernemen in de omgeving, dan kan dat natuurlijk ook.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.