Newtonstraat

Wonen

Adres

Newtonstraat 600
2562 LA Den Haag
T 070 372 36 91
E newtonstraat@middin.nl

Adres
Newtonstraat 600
2562 LA Den Haag
T 070 372 36 91
E newtonstraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • 39 appartementen met eigen faciliteiten

  • 24-uurs begeleiding

  • Gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer
De Newtonstraat is een prettige woonlocatie op een centrale plek in de Haagse wijk Regentesse-Valkenboskwartier binnen het woonzorgcentrum Jonker Frans. Negenendertig oudere cliënten van Middin met een verstandelijke beperking vinden hier een woonomgeving met een warme sfeer. Zij wonen in ruime appartementen in een complex met serviceflats waar ook andere senioren hun woning hebben. Cliënten die extra ondersteuning nodig hebben, krijgen de begeleiding die bij hen past.

Een eigen appartement in een gezellige omgeving

De Newtonstraat is een woonlocatie voor ouderen met een verstandelijke beperking, vlakbij het Newtonplein, waar een speeltuin en jeu de boule-baan voor een levendige sfeer zorgen. De 39 appartementen van Middin zijn gevestigd binnen het complex Jonker Frans van zorgorganisatie Florence, waar ook zo’n 55 zelfstandige senioren wonen. De bewonersgroepen ontmoeten elkaar bij de gezellige activiteiten die regelmatig worden georganiseerd.

De woningen op de locatie Newtonstraat zijn geschikt voor cliënten die 24 uur per dag zorg en nabijheid nodig hebben, maar ook voor mensen die af en toe wat ondersteuning kunnen gebruiken. Ook ’s nachts is er begeleiding aanwezig, in de vorm van een slaapdienst of speciaal monitoringsysteem.

 

samen binnen

Appartement met balkon

De appartementen zijn ongeveer 48 m2 en hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken en grote badkamer. De zes appartementen in het hoofdgebouw van Florence liggen op de eerste etage en hebben een balkon met uitzicht op de binnentuin of op de straat. De 33 andere appartementen zijn gesitueerd in de serviceflat. Op iedere etage is er een grote huiskamer en op de vierde etage is een logeerkamer. In de huiskamer kunnen de cliënten samen eten of gezellig een kopje koffie drinken. Maar wie liever in zijn eigen woning eet, krijgt daarvoor alle ruimte. Jonker Frans, het complex waar de locatie van Middin gevestigd is, heeft bovendien een café-restaurant waar alle bewoners, maar ook mensen uit de wijk tegen betaling iets kunnen eten of drinken. Bij mooi weer is het goed toeven in de grote binnentuin waar ook fitnessapparaten staan opgesteld. 

We eten vaak samen in de grote huiskamer

Leuke activiteiten

De meeste cliënten van Middin gaan enkele dagen in de week naar een dagbesteding. Daarnaast zijn ze welkom bij de vele activiteiten die in Jonker Frans worden georganiseerd: van tuinieren tot bingo spelen, en van samen zingen tot sportief bewegen of een uitstapje maken. In het restaurant van het complex worden regelmatig filmavonden, muziekoptredens en andere evenementen georganiseerd. Daardoor is er een gemakkelijk contact met andere ouderen en met mensen uit de wijk. Zo staan de cliënten die hier wonen middenin de samenleving.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.