Nieuwe regels bezoek, werk en logeren

Delen op social media

Op dinsdag 19 mei en woensdag 27 mei vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona. Er zijn nieuwe regels voor mensen in Nederland. Deze nieuwe regels gelden niet voor iedereen. Ook niet voor iedereen bij Middin. Dit leggen we aan je uit.

Bezoek

Mag ik bezoek ontvangen?

Dit is een vraag die we veel horen. Dat snappen we ook. We missen elkaar en we willen elkaar graag zien. Toch kunnen we niet zomaar tegen iedereen zeggen: 'Ja, dat mag'. We moeten goed bedenken wat wel en niet kan. 

Bij Middin zijn we een aantal weken geleden gestart met het aanpassen van de regels voor bezoek. Dit betekent dat bezoek steeds vaker weer mogelijk is. Wel zijn we heel voorzichtig. Want we willen dat het verantwoord is. En dat het voor iedereen veilig is.

Voorzichtig en stap voor stap

We kijken regelmatig of de volgende stap al mogelijk is. Daarbij zijn we voorzichtig met het aantal nieuwe mensen dat je ziet. We kijken ook na iedere stap hoe het staat met de gezondheid: van de cliënten, van de huisgenoten en van de medewerkers. En als er een besmetting op de locatie is, kan er tijdelijk geen bezoek komen. We hopen natuurlijk dat iedereen gezond blijft.

Elke locatie heeft eigen afspraken

Elke locatie bij Middin is anders. Daarom zijn ook de nieuwe regels voor bezoek per locatie anders. Overal geldt maatwerk. De begeleiders en zorgmanager van de locatie kunnen vertellen wat er wel mogelijk is en wat er niet kan. Als je dus vragen hebt hierover, stel deze dan aan de begeleider of de zorgmanager van de locatie. 

Werk en activiteiten

Mag ik weer dingen doen?

Je wilt vast graag naar de kapper gaan. Of naar een museum. Of naar een andere activiteit. En je wilt weten of dit nu weer kan en mag. Dat snappen we heel goed bij Middin. Het antwoord op deze vraag is best moeilijk. Want dit kan anders zijn per persoon en per locatie. Daarom zeggen we: bespreek het met de begeleider of zorgmanager van Middin.

Kan ik weer naar mijn werk of dagbesteding?

De afgelopen weken hebben we werk bij Middin anders moeten organiseren. Anders dan we gewend waren. Wel waren er altijd activiteiten mogelijk. Cliënten die bij Middin wonen krijgen bijvoorbeeld vervangende activiteiten op de woning. We onderzoeken hoe we de komende tijd weer werk en activiteiten kunnen aanbieden op de werklocaties. Dit is best moeilijk. We willen dat dit veilig en verantwoord is, voor iedereen. Er zijn veel vragen, bijvoorbeeld: 'Hoe ga je op een veilige manier samenwerken?' 'Met wie werk je samen en met hoeveel mensen?' Hoe maak je afspraken over het afstand houden? ‘Op welke manier moet het gebouw aangepast worden?’

Op al deze vragen moeten we goede antwoorden bedenken. Dit kost tijd en het vraagt om goede afspraken met elkaar. Dat het voor cliënten en voor medewerkers goed geregeld is. We willen ook dat het zó geregeld is, dat het voor een langere periode passend is. En dat we voldoen aan de regels die door de overheid gesteld worden. Daarom maken we nu twee plannen: een plan van juni tot juli en een plan vanaf juli. Zodat we werk en activiteiten voor langere tijd ‘coronaproof’ kunnen organiseren. We laten snel weten wat de plannen zijn. De begeleiders en de zorgmanager van de locatie weten de informatie per locatie. 

Logeren

Is logeren bij Middin weer mogelijk?

Ook hier zijn we hard over aan het nadenken. Natuurlijk willen we dit ook mogelijk maken. We streven er naar om op 1 juli met iedereen afspraken te hebben over logeren. En als het kan eerder. Ook dit zorgt voor veel vragen en we moeten goed nadenken over wat wel en niet kan. Hiervoor moeten we ook weer nieuwe afspraken maken en kaders opstellen per locatie. We houden je goed op de hoogte. Vraag wat kan en mag aan de begeleider of zorgmanager van Middin.

Snel meer nieuws

Wanneer is er weer nieuws?

Vanaf 1 juni mag je meer dingen doen. Ook met andere mensen. 1,5 meter afstand houden blijft gelden. In huis en ook buiten. Mensen uit 1 huishouden mogen dichterbij elkaar zijn. De situatie verandert steeds, net als in de rest van Nederland. Dat maakt het ook zo moeilijk. Wat er wel en niet mag, weten de begeleiders en zorgmanagers van Middin. Houd ook de website in de gaten voor meer nieuws. 

Niet vergeten:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Nies en hoest in de elleboog.
  • Was vaak je handen met zeep.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.