Olieberg

Wonen

Adres

Kompasstraat 41a
2583 XW Den Haag
T 070 331 73 51
E olieberg@middin.nl

Adres
Kompasstraat 41a
2583 XW Den Haag
T 070 331 73 51
E olieberg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  1. Voor cliënten die individueel willen wonen

  2. Unieke locatie aan het strand en de boulevard

  3. Ruime balkons met mooi uitzicht
Aan de boulevard van Scheveningen ligt locatie de Olieberg. In dit flatgebouw wonen cliënten van Middin. Er wonen ook andere mensen. Het is een unieke plek: vanaf het balkon van de appartementen kijk je uit over de duinen, de stad of de zee. Op de begane grond is een trefpunt, waar cliënten en andere bewoners gebruik van kunnen maken. Op het trefpunt kunnen de cliënten eten, een praatje maken en de was doen.

Trefpunt aan de boulevard

Het strand, de zee en de duinen: wie in de Olieberg woont, hoeft er bijna zijn huis niet voor uit. Dit is dan ook een van de mooiste locaties van Den Haag. Niet vreemd dus, dat de Olieberg erg in trek is.

“Mijn wens is om in de Olieberg te wonen.” Dat zei een cliënt eens die met haar begeleider het ondersteuningplan aan het maken was. Het is te begrijpen, want de Olieberg ligt tegen de boulevard en de duinen aan, vlak bij de havens.

Uitzicht 

In het gebouw zijn 71 appartementen In 22 daarvan wonen cliënten van Middin. Het zijn mensen van tussen de 20 en 60 jaar, waarvan de meesten overdag naar een activiteitencentrum of het werk gaan. De appartementen zijn verschillend. Er zijn ruime driekamerwoningen met een woonkamer, keuken en twee slaapkamers. De andere appartementen hebben twee kamers en zijn verschillend van grootte. Alle woningen hebben een ruim balkon, met uitzicht op de stad, de duinen of de vuurtoren. 

Trefpunt

Uitwaaien

Maar er is nog meer te vertellen over de Olieberg. Zo heeft het gebouw een mooie glooiende duintuin, waar allerlei kustplanten groeien. Die tuin is voor een deel de speelplaats van het kinderdagverblijf. Ook dat zit in het gebouw. En onder de duintuin staan de auto's van de bewoners.

Trefpunt

Verder is het trefpunt op de begane grond belangrijk voor de cliënten. Met dit trefpunt en de slaapdienst zijn de begeleiders in staat om 24 uur per dag ondersteuning geven. Op het trefpunt kunnen alle bewoners van de Olieberg terecht voor een kopje koffie en om te eten. Maar je kunt er ook een praatje maken en andere mensen leren kennen. En de was doen, of laten doen. Het kan natuurlijk zijn, dat je er even tussen uit wilt. Om te wandelen op de boulevard. Of om uit te waaien op het strand. Ook dat is geen probleem bij deze unieke locatie.

  • Voor cliënten die individueel willen wonen
  • Trefpunt in het gebouw, ook voor de andere bewoners
  • Unieke locatie aan het strand en de boulevard
  • Ruime balkons met mooi uitzicht

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.