Ondersteuning bij opvoeding
Ambulante ondersteuning
Kenmerken
- Voor ouders die advies en ondersteuning bij de opvoeding kunnen gebruiken
- Praktische ondersteuning op basis van een vertrouwensband
- Wekelijkse bijeenkomsten met andere ouders met dezelfde vragen
Opvoeding en verzorging
Opstaan, ontbijten, kinderen op tijd naar het kinderdagverblijf of naar school, het huis schoonhouden, gezond eten voor de kinderen, rust en regelmaat in het gezin. Er kan heel wat op u af komen als u een kind heeft.
Elk kind is anders en elke leeftijd vraagt weer wat anders van ouders. Samen met u kijkt Middin naar uw situatie en uw mogelijkheden. Wat vindt u belangrijk voor uzelf en uw kinderen? En hoe kunt u dat in de praktijk voor elkaar krijgen? De begeleiders van Middin luisteren en denken met u mee. Met hun ervaring kunnen ze veel goede tips geven waarmee u zelf aan de slag kunt.
Ouders kunnen veel leren van andere ouders die dezelfde vragen hebben

Stapje voor stapje
Maar niet alleen praten met elkaar is belangrijk. Ook samen aan de slag gaan en samen kijken wat er nodig is. Bijvoorbeeld door een extra handje te helpen bij het opstaan en aankleden van de kinderen. Stapje voor stapje krijgt u zelf weer controle over uw eigen gezin en huishouden. Dat is belangrijk en fijn voor u en voor uw kinderen. De begeleiders weten dat en zij helpen u daar graag bij. De begeleiders van Middin ondersteunen u en uw gezin door middel van HouVast.
Ouder en Kind bijeenkomsten
Ouders kunnen ook veel leren van andere ouders die met dezelfde vragen zitten. Eén keer per twee weken is er een groep met een begeleider waar ouders met elkaar hun vragen delen en samen naar oplossingen zoeken. Tijdens de ouder en kind bijeenkomsten praten we over zaken zoals opvoeding, zindelijkheid, spelen met je kind of KinderEHBO. Nuttig maar ook gezellig en fijn om er niet alleen voor te staan.
- Voor ouders die advies en ondersteuning bij de opvoeding kunnen gebruiken
- Voor ouders die willen leren hoe ze weer controle krijgen over hun gezinsleven
- Ondersteuning die ouders wat meer tijd voor andere zaken geeft
- Praktische ondersteuning op basis van een vertrouwensband
- Wekelijkse bijeenkomsten met andere ouders met dezelfde vragen
Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je zorg aan huis nodig hebt, wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning en/of de Jeugdwet. De Wmo is er voor mensen die niet meer op (volledig) eigen kracht hun leven kunnen leiden. De Jeugdwet is er voor ouders die hulp nodig hebben bij de verzorging en/of opvoeding van hun kinderen. Je kunt bij de gemeente terecht voor het aanvragen van financiering van deze zorg, bijvoorbeeld voor Den Haag en Rotterdam.
Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.
Je kunt de informatie over deze locatie nalezen op het infoblad.
Download hier het infoblad