Podcast Studio HouVast #2 Samenwerking in de keten

Delen op social media

In deze tweede podcast van studio HouVast staat de samenwerking in de keten centraal. Janine Uijldert, werkzaam als gezinsvoogd bij de William Schrikker Stichting praat met gezinswerker Rhianne de Klein en gedragsdeskundige Amber Joost, beide werkzaam bij zorgorganisatie Cordaan. Zij praten over de rol en taak die elk van hen heeft in het ondersteunen en begeleiden van een gezin waarbij er sprake is van een complexe opvoedsituatie en de kinderen onder toezicht staan.

Stut en steun voor gezinnen van ouders met een LVB. Gezinnen waarbij ten minste één ouder een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, hebben vaker te maken met opvoedproblemen dan andere gezinnen. De interventiemethodiek HouVast biedt hierin blijvende ondersteuning door het eigen kunnen en het netwerk van deze gezinnen optimaal te benutten.

Er is veel overleg met het gezin. We moeten ontzettend transparant zijn in de HouVast methode.

Deze podcast is tot stand gekomen binnen het samenwerkingsverband HouVast bestaande uit de (zorg)organisaties ASVZ, Cordaan, Middin, William Schrikker Stichting en TOP Groep. Dit is de tweede podcast uit een reeks van drie.  Luister naar de podcast via Spotify of Apple Podcast. Als je je abonneert, krijg je automatisch bericht als er een nieuwe aflevering online staat!

Luister naar podcast #2 Samenwerking in de keten

Ook werken vanuit de methodiek HouVast? Zie voor meer informatie www.HouVast.nu of neem contact op met één van de organisaties uit het samenwerkingsverband.