Podcast Studio HouVast #3 Inzet van ervaringsdeskundigen bij onderzoek

Delen op social media

Deze derde podcast van Studio HouVast is de laatste van het drieluik en behandelt een heel ander thema vergeleken met podcast #1 en #2. Namelijk het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het betrekken van ervaringsdeskundigen hierbij als co-researcher. Onderzoekster Suze van Wijngaarden vanuit zorgorganisatie ASVZ vertelt samen met ervaringsdeskundige Mirtle Rosheuvel en coördinator Pascal Smits, werkzaam bij Middin, hoe dit in zijn werk ging en hoe anders het onderzoek is geworden dan zij vooraf hadden bedacht.

Stut en steun voor gezinnen van ouders met een lvb. Gezinnen waarbij ten minste één ouder een licht verstandelijke beperking (lvb) heeft, hebben vaker te maken met opvoedproblemen dan andere gezinnen. De interventiemethodiek HouVast biedt hierin blijvende ondersteuning door het eigen kunnen en het netwerk van deze gezinnen optimaal te benutten.

Het is waardevol dat ervaringsdeskundigen meedenken. Het heeft mijn onderzoek zoveel beter gemaakt.

Deze derde podcast is de laatste van het drieluik en behandeld een heel ander thema. Namelijk het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het betrekken van ervaringsdeskundigen hierbij als co-researcher. Onderzoekster Suze van Wijngaarden vanuit zorgorganisatie ASVZ vertelt samen met ervaringsdeskundige Mirtle Rosheuvel en coördinator Pascal Smits, werkzaam bij Middin, hoe dit in zijn werk ging en hoe anders het onderzoek is geworden dan zij vooraf hadden bedacht.

Het onderzoek betreft een eerste aanzet tot procesevaluatie voor de interventiemethodiek HouVast intensief en is met subsidie vanuit het Zorgondersteuningsfonds gerealiseerd.

Luister naar podcast #3 Inzet van ervaringsdeskundigen bij onderzoek

Deze podcast is tot stand gekomen binnen het samenwerkingsverband HouVast bestaande uit de (zorg)organisaties ASVZ, Cordaan, Middin, William Schrikker Stichting en TOP Groep. Dit is de laatste podcast uit een reeks van drie. 

Kijk voor meer informatie over de methodiek HouVast op de website www.HouVast.nu. Op deze webpagina vindt je ook het onderzoeksverslag terug van het praktijkonderzoek HouVast intensief.