Poortwerk

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Berkelse Poort 37
2651 JX Lansingerland
T 010 514 88 49
E poortwerk@middin.nl

Adres
Berkelse Poort 37
2651 JX Lansingerland
T 010 514 88 49
E poortwerk@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Goed aanbod van industrieel werk

  • Houtafdeling

  • Positieve werksfeer
Werken in een uitdagend en beschut leer/werkcentrum: dat kan bij Poortwerk. Een locatie van Middin in de gemeente Lansingerland. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt verrichten hier marktgericht werk dat aansluit bij hun mogelijkheden en ontwikkeling. Naast Poortwerk is er de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij één van de begeleide werkplekken binnen de gemeente Lansingerland. Bij Poortwerk kun je een opleiding volgen tot schoonmaker of vulploegmedewerker. Verder verzorgen wij de cursus 'Brug naar werk'.

Een fijne leerwerkplek

Poortwerk is een leer/werkcentrum, gevestigd op het bedrijventerrein de Berkelse Poort in Berkel en Rodenrijs. Onze medewerkers hebben een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

Met ruim 50 medewerkers verrichten we productie- en inpakwerk voor verschillende externe opdrachtgevers. Middin werkt nauw samen met de gemeente Lansingerland, er kunnen kandidaten geplaatst worden met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt.

 

werken

Divers werk

Het productiewerk bestaat uit verschillende werkzaamheden onder andere: inpakwerk, sorteerwerk, stickerwerk, montagewerk en distributie. Een belangrijk ander onderdeel voor het werkaanbod is de papier- en archiefvernietiging. Poortwerk heeft ook een kleine houtafdeling, hier leer je vaardigheden die te maken hebben met het bewerken van hout. Daarnaast is er een eigen schoonmaakopleiding in samenwerking met GOM.

Ook bieden we een interne opleiding om vulploegmedewerker in een supermarkt te worden. Poortwerk verzorgt tevens de opleiding 'Brug naar werk' die gericht is op sociale vaardigheden en afspraken tijdens het werk.

Werken aan vaardigheden

Binnen Poortwerk wordt iedereen begeleid in het werk en in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er mogelijkheid te werken op het niveau dat bij hen past en hierin door te groeien. Er zijn werkplekken buiten Poortwerk om begeleid te werken. Vanuit Poortwerk gaat een jobcoach met een medewerker op zoek naar een goede externe werkplek.

 

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.