Poortwerk

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Berkelse Poort 37
2651 JX Lansingerland
T 010 514 88 49
E poortwerk@middin.nl

Adres
Berkelse Poort 37
2651 JX Lansingerland
T 010 514 88 49
E poortwerk@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • De werkomgeving kan druk zijn met veel prikkels. 
  • Je hebt een dagbestedingsindicatie nodig.
Werk- en leercentrum Poortwerk is een locatie van Middin in gemeente Lansingerland. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verrichten hier marktgericht werk dat aansluit bij hun mogelijkheden en ontwikkeling. Zij werken en leren in een uitdagende en tegelijk tijd beschutte omgeving.

Een fijne leerwerkplek

Poortwerk is een werk- en leercentrum, gevestigd op het bedrijventerrein de Berkelse Poort in Berkel en Rodenrijs. Onze ruim 50 medewerkers hebben een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Verdeeld over verschillende werkgroepen zijn er volop mogelijkheden om talenten te benutten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

De tuinploeg

Welke werkzaamheden kun je hier doen?

Binnen Poortwerk zijn verschillende werkplaatsen waar medewerkers productiewerk en inpakwerk uitvoeren. Dit variërt van inpakwerk, sorteerwerk, plantjes oppotten, stickerwerk, tot montagewerk en distributie. Er is een kantineploeg die de facilitaire horecawerkzaamheden doet. Zoals het verzorgen van koffie/thee en soep en bijhouden van de keuken en de kantine. Poortwerk is ook een afhaalpunt voor Rechtstreex. Hier worden hun bestellingen ingepakt en uitgeleverd. De groenploeg gaat de wijk in om bij bedrijven en woningen tuinonderhoud te doen. Ook zijn er werkplekken buiten Poortwerk om begeleid te werken. Vanuit Poortwerk gaat een jobcoach met een medewerker op zoek naar een individuele zelfstandige leer/werkplek.

Opleiding volgen binnen Poortwerk

We bieden medewerkers de mogelijkheid om de opleiding schoonmaak te volgen in samenwerking met schoonmaakbedrijf GOM. Ze kunnen ook een interne opleiding volgen tot vulploegmedewerker in een supermarkt, magazijnmedewerker of medewerker groenonderhoud. Poortwerk verzorgt daarnaast de opleiding 'Brug naar werk' gericht op sociale vaardigheden en het nakomen van afspraken tijdens het werk.

Wat kun je bij ons leren?

Binnen Poortwerk worden medewerkers begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er mogelijkheid te werken op hun eigen niveau. Samen met een begeleider werken we aan de vaardigheden die jij nodig hebt om het werk uit te voeren dat bij je past. Denk aan: samenwerken met collega’s, zelfstandig werken, verantwoordelijk zijn voor jouw werkzaamheden, initiatief nemen, voor jezelf opkomen, werkafspraken nakomen, klanten te woord staan.

Poortwerk gebrouw