Presentatie Pictostudio Hallo aan betrokken cliënten, ouders en professionals

Delen op social media

Dinsdagavond 28 mei heeft Middin samen met Spelpartners, een groep betrokken cliënten, ouders en professionals uit de zorg en het speciaal onderwijs, mogen ontvangen tijdens de voorlichtingsavond voor de Hallo chatt-app.
Zo mooi, dat we nu als gezin met mijn broertje kunnen communiceren.
Zus Ebru namens de familie

Mee willen doen is heel belangrijk, ook als je een beperking hebt en niet kan lezen. Niet voor iedereen is een smartphone en WhatsApp even makkelijk te begrijpen en te bedienen. Toch wil iedereen graag in contact blijven met een ander. Middin en Spelpartners (de app-ontwikkelaar) willen de Pictostudio Hallo chatt-app graag lanceren en vertellen waarom het handig is om te gebruiken!

Met een groep cliënten in het projectteam zijn we intensief bezig geweest met het brainstormen, ontwikkelen en testen van de app. We willen immers de vraag goed verstaan. De testgroep was heel enthousiast en we wilden ook ouders, verwanten en begeleiders de gelegenheid geven meer te leren over de app en vragen te stellen en te proberen.

Na een korte introductie werd het tijd om de app zelf te testen. Er lagen demotoestellen klaar, maar bezoekers mochten ook een testversie van de app op hun eigen smartphone installeren. Daar werd volop gebruik van gemaakt en iedereen was druk met elkaar aan het chatten in picto-taal.

Testlicenties voor de koplopers

Naast een testlicentie voor zichzelf konden er ook licenties aangevraagd worden voor familieleden. Het was mooi om te zien dat de zus van een cliënt licenties vroeg voor het hele gezin, zodat ze beter met elkaar kunnen communiceren. Ook leerkrachten uit het speciaal onderwijs vroegen of zij testschool konden worden en bekeken hoe de app toe te passen was in het lesprogramma.

In het najaar te koop via de play- en appstore

We zijn blij dat er op één avond al zo veel geïnteresseerden waren. Eind van de zomer komt de app in de app-store en play-store. Voor cliënten van Middin blijft de app gratis. Ben je benieuwd naar de app, wil je hem zelf testen of wil je meer info? Mail innovatie@middin.nl.

 

Als iedere leerling de Hallo app op hun tablet heeft, kunnen we ook in de klas op die manier (leren) communiceren.
Team Inspecteur de Vriesschool

Wil je meer weten over Pictostudio Hallo?

De Visitaal-pictogrammen zijn ingedeeld in meerdere categorieën. Het aantal pictogrammen dat een cliënt tot zijn beschikking heeft kan op basis van zijn of haar niveau worden aangepast. Een bericht bestaat uit maximaal zes pictogrammen. Een pictogram wordt voorgelezen als je het een seconde lang aanraakt. klik hier