De gezondheid en veiligheid van onze cliënten en onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit.
Lees alles over Corona.

Romy signaleert met een helicopterview en maakt onderwerpen bespreekbaar

Delen op social media

Romy Feuerberg (31) werkt sinds 2014 met veel plezier bij Middin. Voordat ze bij Middin kwam, werkte ze als persoonlijk begeleider in de verslavingszorg, psychiatrie en daarnaast ook als flexmedewerker bij dak- en thuislozen. Door nieuwsgierigheid en interesse naar verschillende doelgroepen heeft ze voor Middin gekozen.

Vol enthousiasme vertelt Romy over haar werk als begeleider niveau 5 op twee locaties: de Aa en locatie de Melis Stokelaan. Op deze locaties werkt ze nauw samen met de zorgmanager en coördineert ze zaken. “Ik heb een helicopterview om zaken in het team te signaleren en bespreekbaar maken van hun knelpunten.” Denk hierbij aan handvatten geven aan begeleiders in omgang met lastige praktijk situaties teambreed, maar ook individueel. Zo ook het coachen van medewerkers om bijvoorbeeld in te zoomen op hun kwaliteiten en bespreekbaar maken van hun knelpunten. Ook komen hierbij praktische zaken in beeld zoals het maken van een rooster. “Mijn functie vergt flexibiliteit, want ik spring ook gewoon bij waar zorg nodig is op mijn locaties”, vertelt ze.

 

De diversiteit aan doelgroepen is óók de reden waarom ik voor Middin heb gekozen!


Liefde voor het vak, ook privé

In haar vrijetijd gaat Romy graag met vriendinnen of haar vriend op pad om leuke dingen te doen, zoals stedentrips en weekendjes weg. Maar ze geeft toe stiekem een workaholic te zijn en ook thuis graag bezig te zijn met haar werk. Bijscholen vindt ze ook interessant; “ik volg graag de actualiteit en kijk veel documentaires gericht op zorg”.

Het werken in de gehandicaptenzorg

“Ik vind het mooi om in de gehandicaptenzorg te werken” vertelt Romy verder. Ze werkt nu vooral met cliënten met Niet aangeboren hersenletsel (NAH), want gedrag en de psyché vindt ze interessant wat eigenlijk in elke doelgroep te vinden is. De individuele wensen van cliënten beantwoorden, zijn voor Romy een pre in het leveren van goede zorg met het team. Ze vindt het bijzonder hoe je hersenschade creatief kan ondersteunen om eventuele gevolgschade tegen te gaan, dan wel te stabiliseren en eventuele achteruitgang gemonitord met de juiste begeleiding aan te gaan.  Enthousiast geeft ze een voorbeeld: “Wij hebben een cliënt die door behandeling weer loopt nadat hij 18 jaar in een rolstoel heeft gezeten”. ‘’Zoals ook laatst een cliënt in psychose, die je met een heel team aan samenwerkingen weer op het juiste spoor weet te krijgen’’, verteld Romy.

Het goede doen voor cliënten

Romy vertelt vastberaden over de cliënten, dat zij centraal moeten staan en ook bij de samenleving horen. “Eén samenleving zonder onderscheid”. Verder vindt ze het fijn dat Middin zoveel diverse doelgroepen bedient. Een flexmedewerker kan bijvoorbeeld op verschillende werkplekken ervaring opdoen met onze specialisaties. Als medewerker kan je daarom ook allerlei kanten op en dat is fijn!

Romy schoenen aan doen

NAH

Onze begeleiders bieden dagelijks ondersteuning aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) om weer zo zelfstandig mogelijk te worden. Lees meer