Rubroek

Wonen en Werk, activiteiten en scholing

Adres

Crooswijksekade 15
3031 XA Rotterdam
T 010 413 48 54

Adres
Crooswijksekade 15
3031 XA Rotterdam
T 010 413 48 54
Aan wie
Ouderen

Locatie kenmerken

  • Voor ouderen met verschillende achtergronden

  • Appartementen met eigen badkamer

  • Veel groen, maar ook stadse gezelligheid van Crooswijk naast de deur
Middenin het Rotterdamse Crooswijk ligt Rubroek, waar ongeveer 150 ouderen wonen. Het is een licht, ruim pand met een heel eigen sfeer. Rubroek ligt aan een rustige singel, maar ook dicht bij winkels en stadse gezelligheid. De ouderen die er wonen krijgen professionele verpleeghuiszorg. Verder bruist het in Rubroek altijd van activiteiten voor de cliënten. En het restaurant nodigt uit tot een heerlijk diner.

Wonen in sfeervolle, groene, gezellige wijk

Een rustige wandeling langs de singel. Gezellig winkelen in de buurt. Of gewoon thuis meedoen aan een van de vele activiteiten, een kop koffie drinken of heerlijk eten in het restaurant. Het kan allemaal in Rubroek, waar de sfeer van het oude Crooswijk nog sterk aanwezig is. Bewoners én buurtgenoten vinden dat ze het echt getroffen hebben met deze locatie.

De ouderen van Rubroek kunnen niet meer zelfstandig wonen. Met een indicatie Verpleeghuiszorg kunnen zij terecht bij Rubroek, waar zij een prettige appartement met eigen badkamer kunnen betrekken.

Eigen sfeer

Het pand heeft een heel eigen sfeer, die sterk bepaald wordt door het oude Crooswijk. Bewoners vinden dat prettig, omdat zij vaak hun hele leven in de wijk hebben gewoond. De buurtbewoners vinden het op hun beurt weer gezellig om bij de ouderen van Rubroek langs te komen, voor een kopje koffie of om een hapje te eten.

samen

Zorg en activiteiten

In zorg- en behandelcentrum Rubroek krijgen ouderen professionele verpleeghuiszorg. Het deskundige en vriendelijke personeel staat 24 uur per dag voor hen klaar. In Rubroek bruist het altijd van de activiteiten. Er is voor ieder wat wils, zoals bingo, handwerken en schilderen.

Het bruist er van de activiteiten zoals bingo, schilderen en muziekoptredens

Ook worden er vaak feestjes georganiseerd en treden er muzikanten op. Het warme eten is goed verzorgd. Op de menukaart staan vertrouwde maaltijden, maar de bewoners kunnen ook vaak iets nieuws proberen. Met hun bezoek kunnen zij à la carte eten.

Diensten dichtbij

Bewoners kunnen een bezoekje brengen aan de pedicure, de naastgelegen kapper, mondhygieniste of tandarts. Deze dienstverleners komen met alle plezier ook in het appartement. Rubroek organiseert regelmatig uitstapjes, bijvoorbeeld naar de dierentuin of het museum. Al die activiteiten maken het wonen in Rubroek extra aangenaam.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.