Samenwerking vaccinatiestrategie Middin en ROC Mondriaan maakt indruk op minister van Engelshoven

Delen op social media

Vanmorgen bezocht minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap locatie Buitengoed Dorrepaal. In gesprek met het bestuur, directie en de inhoudelijk deskundigen werd haar uitgelegd hoe de samenwerking er in de praktijk uit komt te zien. Aan het eind van het gesprek sprak ze twee cliënten van Dorrepaal die erg uitkijken naar de vaccinatie.
Aankomst Minister van Engelshove

Opleidingsprogramma

ROC Mondriaan heeft in de afgelopen weken meer dan 250 studenten leren vaccineren. Dit zijn studenten die de opleiding ‘Doktersassistent, en Apothekersassistent’ volgen. Op korte termijn worden hier ook de studenten ‘Verpleegkunde’ aan toegevoegd. Het leren vaccineren maakte al onderdeel uit van het opleidingsprogramma, maar is met spoed naar voren gehaald. Zo staan er veel studenten klaar om de strijd aan te gaan met het coronavirus.

Nu de vaccins voor de cliënten in de gehandicapten zorg op zeer korte termijn beschikbaar komen, is Middin hier gelijk op ingesprongen. Onder het motto “geen tijd te verliezen” is er een compleet plan van aanpak vaccinatie gerealiseerd.  Samen met de studenten van het ROC, onder toezicht van een arts, kunnen de cliënten binnenkort gevaccineerd worden.

Minister Engelshove luistert naar Saskia Martens over vaccinatieprogramma ism ROC Mondriaan

Samenwerking

De samenwerking van Middin met het ROC is niet nieuw. Studenten werken op dit moment al mee in de teststraat. De ervaringen zijn positief. Met elkaar kun je het verschil maken en is het mogelijk om heel veel mensen te bedienen. Zo werd in de teststraat duidelijk dat de samenwerking verder kon worden uitgebouwd.

De twee cliënten van Dorrepaal reageerden erg enthousiast. Een vaccinatie willen ze dolgraag. Meer bezoek, vrienden en sport stonden bovenaan de lijstjes. Ze staan ook achter de snelle aanpak, lieten ze de minister weten.