Schuilingsoord

Wonen

Adres

Schuilingsoord 50
3079 NG Rotterdam
T 010-292 20 22
E schuilingsoord@middin.nl

Adres
Schuilingsoord 50
3079 NG Rotterdam
T 010-292 20 22
E schuilingsoord@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Combinatie van zelfstandig wonen met 24-uurs begeleiding

  • Gezelligheid in de centrale huiskamer

  • Vlak bij OV en winkelcentrum
Mensen met een verstandelijke beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen, vinden een fijne en vertrouwde plek in Schuilingsoord. Deze woonlocatie heeft 24 appartementen en biedt 24-uurs zorg op afroep en afspraak. De locatie is gevestigd in Schuilenburg, een complex voor senioren. De twee groepen ontmoeten elkaar regelmatig bij gezamenlijke activiteiten en in de gemeenschappelijke recreatiezaal en de tuin.

Zelfstandig wonen met begeleiding waar nodig

Schuilingsoord is een fijne woonlocatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij leiden daar hun eigen leven in een knus appartement. En wat belangrijk is: ze staan er niet alleen voor, want er is altijd begeleiding beschikbaar op afroep of op afspraak. Wie behoefte heeft aan een praatje of gewoon wat gezelschap, kan terecht in de centrale woonkamer.

 

samen gamen

Eigen appartement

Er zijn 24 appartementen, waarvan een deel met twee kamers en een deel met één kamer. De woningen hebben een doucheruimte en een keuken met apparatuur en zijn onlangs helemaal opnieuw geschilderd en gestoffeerd. Er is ook gelegenheid om in de zomer heerlijk buiten te zitten: sommige woningen hebben een balkon, andere een tuintje. De bewoners hebben volop gelegenheid om hier hun eigen sfeer te creëren en binnen hun beperking zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Begeleiding is altijd aanwezig

Voor wie dat nodig heeft, is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig in Schuilingsoord. De bewoners kunnen afspreken dat begeleiders op vaste tijden langskomen, of ze kunnen iemand bellen of zelf naar de centrale woonkamer gaan met hun hulpvraag.

Ik drink graag koffie in de centrale woonkamer

De appartementen zijn gevestigd in een groter wooncomplex met flats voor senioren. Omdat de cliënten van Schuilingsoord door het hele gebouw verspreid wonen, is een bepaalde mate van zelfstandigheid wel vereist.

Gezelligheid in de woonkamer

De bewoners hebben over het algemeen een actief leven en gaan op weekdagen naar een dagbestedingsproject of naar hun werk. ’s Avonds is er tijd voor rust in hun eigen appartement, of voor gezelligheid in de centrale woonkamer. Vrijwilligers organiseren daar regelmatig activiteiten, zoals spel- of filmavonden. Ook kan iedereen die wil hier ’s avonds een lekkere maaltijd eten. Contact met de senioren die ook in het complex wonen is er regelmatig: bij gezamenlijke bingo-middagen, stamppotavonden of creatieve workshops.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.