Spaarwaterstraat

Wonen

Adres

Spaarwaterstraat 96
2593 RP Den Haag
T 070 205 11 00
E spaarwaterstraat@middin.nl

Adres
Spaarwaterstraat 96
2593 RP Den Haag
T 070 205 11 00
E spaarwaterstraat@middin.nl
Aan wie
Jeugd en Volwassenen
Type beperking
LVB

Lokatie kenmerken

  • Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking

  • 24-uurs zorg aanwezig

  • Mooie ligging tussen Haagse Bos en Theresiastraat

 

 

In de kindvriendelijke Haagse woonwijk Bezuidenhout ligt locatie Spaarwaterstraat. De bewoners zijn jonge moeders met een licht verstandelijke beperking (LVB). Samen met hun kind wonen zij in moderne twee- kamerstudio's met ieder een eigen keukenblok. Een aantal hiervan beschikken over een eigen badkamer. De locatie heeft twee woonkamers, waar de moeders samenkomen en leuke activiteiten worden georganiseerd.

De Spaarwaterstraat is een moeder en kind locatie, waar 15 jonge moeders vanaf 18 jaar wonen. De woonvorm is op basis van kleine studio's. Jonge moeders met maximaal één kind kunnen op de locatie terecht. In de woonlocatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Woonkamer en faciliteiten

De locatie bestaat uit drie verdiepingen met twee gezamenlijke woonkamers, waarvan er één de hele dag geopend is. Hier komen de moeders samen om te (leren) koken en eten. De locatie beschikt over een extra spreekruimte, een opslagruimte voor kinderwagens en een was- en droogruimte. Daarnaast zijn er buitenfacaliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen.

 

woonkamer

Omgeving

De ligging van de Spaarwaterstraat is ideaal. Tussen het Haagse Bos en winkelstraat de Theresiastraat. In een kindvriendelijk en mooi gedeelte van de Haagse wijk Bezuidenhout. Alles is binnen bereik: een supermarkt, bank, bibliotheek, huisarts, consultatiebureau en restaurants. Het openbaar vervoer is ook niet ver weg. Het Centraal Station van Den Haag ligt op tien minuten loopafstand.

op de bank

HouVast

Binnen de Spaarwaterstraat wordt gewerkt volgens de werkwijze van HouVast. Met deze interventie kunnen ouders met een LVB langdurig worden ondersteund in de opvoeding van hun kind. En wordt hiermee toegewerkt naar een situatie van ‘verantwoord ouderschap’.

LifeWise

Voor de begeleiding van cliënten met een LVB gebruikt Middin het samen met collega-zorgaanbieder Cordaan ontwikkelde LifeWise. Dit methodische kader voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek biedt begeleiders concrete handvatten om de zorg zo goed mogelijk vorm te geven. LifeWise geeft de hoofdlijnen van de werkwijze aan, met ruimte voor flexibiliteit in de toepassing. Zo krijgt elke cliënt maatwerk.

 

spelen

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.