Speciale coronalocatie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Op Buitenklingen 5 is een speciale locatie ingericht. Deze locatie is speciaal voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag die besmet zijn met coronavirus en milde klachten hebben. Lees hierover meer informatie.

Cliënten die besmet zijn met het coronavirus horen in isolatie te gaan. Voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is isolatie op de kamer soms niet haalbaar. Zij kunnen doorverwezen worden naar deze speciale groep en worden tussen 8:00 uur en 22:00 uur opgevangen. Deze locatie is ingericht als woning met een gezamenlijke woonkamer en slaapkamers. Dit sluit goed aan bij de individuele behoeften en het ziekteverloop van de cliënt. Er worden activiteiten aangeboden, zoals houtbewerking en productiewerk. Er staat een team van 8 agogisch medewerkers klaar om de cliënten te begeleiden.

Wij begrijpen dat het verplaatsen van cliënten met meervoudig verstaanbaar gedrag niet ideaal is. We besluiten hier alleen toe als het echt nodig is. Dit doet de zorgmanager in overleg met de gedragsdeskundige.