Team Middin wint Wát een vak-prijs gehandicaptenzorg!

Delen op social media

Het team Binnenklingen 24 van zorgorganisatie Middin (Zuid-Holland) is de winnaar van de Wát een vak-prijs 2017 van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Het team verzorgt in Kijkduin ouderen met een verstandelijke beperking en vaak bijkomende dementie in de laatste fase van hun leven. Vandaag mochten zij de prijs in ontvangst nemen.

Begeleider Eponine Steevensz heeft haar team zelf voorgedragen bij de VGN: "Wij begeleiden onze bewoners tot aan het aller- allerlaatste moment, de begrafenis. Dat maakt ons een heel hecht en sterk team. Ik vond dit werk in het begin best eng, maar je wordt er zo in meegenomen door het team dat ik de dood als iets heel moois ben gaan beschouwen." Een liefdevol levenseinde, daar werkt het team van Binnenklingen 24 vol bezieling naar toe. Of zoals de collega van Eponine, Leon de Roode zegt: "Je hebt kwaliteit van leven maar ook kwaliteit van sterven."

Campagne Wát een vak!
Campagne Wát een vak!

Campagne Wát een vak!

De 'Wát een vakprijs' vloeit voort uit de facebookcampagne 'Wát een vak' van de VGN. Deze campagne maakt het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar. De brancheorganisatie voor zorgaanbieders spreekt met de campagne haar waardering uit voor alle mensen die zich met liefde en overtuiging inzetten voor mensen met een beperking.

Team Binnenklingen 24 was één van de zes teams die het gezicht van de VGN-campagne vormde. Het team van Middin streed samen met twee teams van Bartiméus en Sherpa om de eerste prijs. Het publiek bepaalde via Facebook haar favoriete team.

Ook was er een jury die alle teams beoordeelde. De leden van deze jury zijn: Jetta Klijnsma (oud-staatssecretaris van SWZ), Willem Vissers (verslaggever, schrijft wekelijks een column over zijn gehandicapte zoon Samuel), Ronald Batenburg (hoogleraar in de zorg), Idman Nur en Ellis Jongerius (ervaringsdeskundigen LFB).

"Met veel liefde en geduld proberen ze steeds aan te sluiten bij de beleving van bewoners. En dat is echt niet makkelijk als je bedenkt dat bewoners én een verstandelijke beperking hebben én dementie," aldus jurylid Jetta Klijnsma.

Tijdens de prijsuitreiking werd onderstaand filmpje getoond: