Team Middinnovators op koers halverwege VG-Hackethon

Delen op social media

Het zal niemand ontgaan zijn dat in de week van 9 tot 13 april de eerste VG-Hackethon wordt gehouden. Ruim 30 zorginstellingen buigen zich samen met cliënten over probleemstellingen in de zorg. Vrijdag 13 april zal ieder team een pitch houden met het idee dat zij de hele week hebben uitgewerkt. Wie zal de winnaar worden? Lees mee in onderstaand interview met Britt over de vorderingen tot nu toe...

“The voice of the customer”

Waarom doe je mee aan de hackathon?
Belangrijk om met en voor de doelgroep bezig te zijn! Fijn om het hoofd te gebruiken; lichaam werkt niet altijd mee! Geweldig om binnen een team gezamenlijk tot een oplossing en doel te komen. Teamwork, onder de mensen zijn, verborgen talenten ontdekken. Ondanks een beperking draag ik toch bij. Sta ik niet langs de zijlijn.

Waar zijn jullie eigenlijk mee bezig?
Veel mensen uit onze doelgroepen worstelen in het dagelijkse leven met praktische problemen. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar het heeft iets te maken met onze dagelijkse bezigheden als boodschappen doen en koken. Dit probleem proberen we op een creatieve manier op te lossen. We maken alles letterlijk visueel en komen met ideeën voor oplossingen. We zijn alleen al een dag bezig geweest met samen te bedenken wat nu eigenlijk precies het probleem is! Tussendoor doen we ook leuke dingen. Teambuildingdingetjes, zoals de Rots & Water training van Carme Almarza (van bedrijf 'In je Kracht'). Ook kregen we gisteren een lunch aangeboden door Sam en Gertrude. Zij hebben zelf mijn broodjes gesmeerd! Het staat ze erg goed, die gekleurde schortjes!

Hoe belangrijk is dit voor jou?
Zou fijn zijn als dit soort zaken over de hele linie zou gebeuren. En vaker! We zijn zelf ervaringsdeskundigen en kunnen goed meepraten over oplossingen. En niet naast elkaar maar bij elkaar. Samen dus. Belangrijk om de regie te krijgen over je eigen leven. En niet alleen een oplossing aangereikt te krijgen. Doelgroepen binnen halen en niet uit te sluiten. Ik kan het iedereen aanraden om aan dit soort activiteiten deel te nemen. Daar groei je als mens van. Ik ben geneigd te handelen naar wat ik niet kan. Hier kan ik laten zien wat ik wél kan! En wat ik samen met anderen kan bereiken. Hier word ik echt trots van!

Hoe is de sfeer onderling?
De sfeer is echt ontspannen, ondanks dat het heel hard werken is. We hoeven niet bang te zijn om dingen aan elkaar te vragen. Of het te zeggen als iets niet duidelijk is. En er zijn liters verse koffie, daar leef ik op. En ook de verse muntthee is niet alleen lekker, maar ook gezellig. De ruimte zelf is ook gezellig. Met dank aan onze mensen van Dorrepaal!

 

Er wordt goed voor ons gezorgd...

Hoe voel je je als je ’s avonds thuiskomt?
Heel erg moe. Ik ben er nog lang mee bezig in mijn hoofd, ook ’s nachts. Maar….
...ik voel me echt bevrijd. Er wordt niet op mijn etiketjes gelet, maar op wat ik wel kan. Op wat ik bijgedragen heb. Word ik blij van, want werkt bevrijdend. Reikt veel verder dan alleen deze dagen. Is positieve bagage om weer verder te kunnen reizen. Ik krijg er echt heel veel energie van!

Hoe gaan jullie nu verder?
We zitten nu ongeveer op de helft. We moeten nog 2 dagen hard werken. Daarna op vrijdag moeten we ons idee presenteren in Utrecht. Ik kan daar helaas niet bij zijn. We hebben daar 3 minuten de tijd om ons idee te verkopen aan een jury. Ik zou het leuk vinden als we winnen, maar wat ik nog belangrijker vind, is dat ons idee echt waarheid wordt en dat we het straks zelf kunnen gaan gebruiken. Dat zou ons echt helpen!

Oja: als jullie hier meer over willen weten, volg ons dan Facebook en Twitter (#VGHackathon, @Middinonline of @Middinnovators)!

Onze pitch...

Op vrijdag 13 april is de pitch van team Middinovators om 15.20 uur te zien en vanaf 13.00 uur is via een lifestream de gehele presentatie te volgen.