Trossen los in Scheveningen was een groot succes

Delen op social media

Zaterdag 14 mei was een prachtige zonnige ochtend voor een groep cliënten van Middin. Ze mochten op uitnodiging van Jachtclub Scheveningen mee voor een tochtje op zee.

Vrienden van Middin

Wil jij ook een keer iets extra's doen voor de cliënten van Middin?

Op welke boot

Vol spanning stonden de eerste cliënten al vroeg op de kade. Bij de ingang van de jachtclub kreeg iedereen een oranje zwemvest en een blauw windjack. Tijdens een kop koffie of thee kreeg je te horen op welke boot je mee mocht varen.

Den Haag vanaf zee

Het was voor sommige nog best spannend om aan boord te komen. Smalle trappetjes en wiebelende steigers. Maar met wat hulp kon iedereen uitvaren. De havenmeester deed een speciaal saluut voor alle Middin’ers en zelfs de reddingsbrigade voer uit om een groet te brengen. We zagen Den Haag vanaf zee, dat was prachtig.

Luieren en navigeren

Ook al stond er niet veel wind, toch konden de zeilen gehesen worden. Kevin leerde over bakboord en stuurboord. Jimmy mocht aan het stuur en hield de horizon scherp in de gaten en zette koers op Suriname. Andrea zat heerlijk te doezelen in het zonnetje en Joost wist bijna de weg naar Engeland. Robin mocht, nadat alle broodjes waren gesmeerd, nog even mee op de speedboot van de havenmeester.

Even wat cijfers

95 oranje zwemvesten kleurden Scheveningen. We zagen 58 blije cliënten van Middin van 12 verschillende locaties, met 26 ontspannen begeleiders, op 21 verschillende boten.
De horeca-toppers van werk- en leerlocatie Segbroekcollege smeerden 450 broodjes, het bar-team van de jachtclub schonk 350 drankjes en bakte 30 kilo kibbeling, medewerkers van werk- en leerlocatie Turfschipper bedrukten 85 blauwe jasjes, en de 42 vrijwilligers van jachtclub Scheveningen maakte dit mogelijk!

Volgend jaar weer

Nadat iedereen weer veilig terug was in de haven, was er een lunch en werd er vrolijk nagepraat.
Voorzichter Sam Schoch van Middin bedankte alle vrijwilligers voor de mooie dag. En voorzitter Marcel Schuttelaar van jachtclub Scheveningen zegde toe dat Middin volgend jaar weer welkom is.

Het was een dag met een gouden randje!

Vrijwilliger worden op een locatie van Middin

Wil je graag iets voor een ander doen? Er is altijd wel een activiteit en een cliënt die jou verdient. Lees meer