Twee nieuwe bazen bij Middin

Delen op social media

Op donderdag 25 januari schuiven er twee nieuwe bazen aan bij Middin! Tijdens JINC Baas van Morgen staat Sam Schoch zijn stoel af aan twee basisschoolleerlingen. De leerlingen maken zo kennis met verschillende beroepen en helpt het hen aan een betere start op de arbeidsmarkt.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand. JINC gelooft dat ieder kind talent heeft, óók deze kinderen. Met het project Baas van Morgen wordt er gestreden voor een maatschappij waarin je achtergrond niet alles bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Daarom zullen aanstaande donderdag ruim 200 basisschool- en  VMBO-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de baan overnemen van directeuren en CEO’s van organisaties in verschillende branches. Het JINC project leert de kinderen solliciteren, kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talenten past.

 

Onze bestuurder Sam Schoch staat zijn stoel af voor een dag.
Onze bestuurder Sam Schoch staat zijn stoel af voor een dag.

Middin gelooft in de gedachte van JINC. Sam Schoch staat daarom voor een dag zijn directiestoel af aan Amara (12) en Tishana (12). Twee leerlingen van basisschool ’t Palet uit Den Haag. Ze zullen ervaren hoe het is om de baas van Middin te zijn. Als echte directeuren worden de kinderen van school opgehaald en ontvangen op het kantoor in Rijswijk. Hier krijgen ze een rondleiding door het pand en zal de opdracht, waaraan zij zullen werken, bekend worden gemaakt. De dag zal geheel in het teken staan van het bevorderen van het participeren van cliënten in de wijk. Een bezoek aan participatiecentrum Melis Stokelaan mag daar uiteraard niet aan ontbreken. Aan het eind van de dag presenteren de leerlingen hun ideeën over de opdracht en brengt Sam Schoch hen terug naar school.

Kijk voor meer informatie over JINC op: www.jinc.nl/baasvanmorgen