Ursulaland

Wonen

Adres

Ursulaland 124
2591 HA Den Haag
T 070 388 31 54
E ursulaland@middin.nl

Adres
Ursulaland 124
2591 HA Den Haag
T 070 388 31 54
E ursulaland@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • 28 luxe nieuwbouw appartementen met eigen faciliteiten

  • Een rustige en vriendelijke omgeving
Locatie Ursulaland is een woonlocatie voor (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme. Op de locatie in de Haagse wijk Mariahoeve wonen 28 bewoners die behoefte hebben aan zelfstandigheid, structuur, rust of juist nabijheid. Verspreid over vier woonlagen wonen zij in volwaardige tweekamerappartementen. In de gezellige tuin kan men elkaar ontmoeten voor een praatje.

Bij woonlocatie Ursulaland heeft elke woonlaag een eigen leefklimaat met specialistische ondersteuning voor mensen met een vorm van autisme en een verstandelijke beperking. De mogelijkheden, behoeften, achterliggende hulpvraag en wensen van de cliënt staan altijd centraal.

De bewoners van Ursulaland hebben allemaal een eigen appartement. De woningen zijn luxe en ruim opgezet met een woonkamer, volwaardige keuken, slaapkamer en badkamer. Ze kunnen dagelijks het trefpunt op de verdiepingen bezoeken. 

Goed luisteren 

In nauw overleg met de ouders/verwanten luisteren de begeleiders goed naar de vraag van de cliënt. Wat is er nodig om zich veilig te voelen, plezier te hebben en trots te kunnen zijn? De begeleiders zorgen voor een stabiele basis met een vast dagritme.

Specialistische ondersteuning

Locatie Ursulaland is verdeeld in vier woonlagen, elk met een eigen leefklimaat. Op deze wijze kan er op de beste manier specialistische zorg worden verleend aan de cliënten. 

Appartement Ursulaland

Begane grond

Bewoners van de begane grond hebben behoefte aan nabijheid. Voor een gezellig praatje of het samen ondernemen van activiteiten, kunnen de bewoners de hele dag in de gedeelde ruimte terecht.

 

Zelf ontdekken, leren en meedoen

 

Eerste etage

Op de eerste etage wonen de bewoners 'op zichzelf' naast elkaar. De bewoners leven hier zo zelfstandig mogelijk en hebben behoefte aan rust. Ze krijgen individuele ondersteuning van de begeleiders. Afhankelijk van de hulpvraag worden cliënten ook gestimuleerd om deel te nemen aan korte sociale interacties.

Tweede etage

Voor de bewoners van de tweede etage vormen hun appartementen de veilige basis. Omdat zij sterk reageren op onduidelijkheid en veranderingen is hier veel aandacht voor structuur en duidelijkheid. Zij krijgen handvatten bij het leren omgaan met spanning, en bij het ontwikkelen van hun persoonlijke, maatschappelijke en sociale vaardigheden.

Derde etage

Bewoners op de bovenste etage zijn volop in ontwikkeling. Hier is het vergroten van sociale en praktische vaardigheden een belangrijk doel. Daarnaast gaat zelfontwikkeling samen met het ontwikkelen van zelfkennis en zelfvertrouwen, waarbij de cliënten uiteindelijk kunnen doorgroeien naar een andere woonlocatie.

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die u ontvangt wanneer u in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat u een Wlz-indicatie heeft ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heeft u ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.