Van Aalstlaan

Wonen

Adres

Van Aalstlaan 390
2722 RX Zoetermeer
T 079 347 86 87
E vanaalstlaan@middin.nl

Adres
Van Aalstlaan 390
2722 RX Zoetermeer
T 079 347 86 87
E vanaalstlaan@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
LVB en VG

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een matige of licht verstandelijke beperking

  • Twee- en driekamer- appartementen

  • Begeleiding vanuit het Trefpunt en aan huis op afspraak
In de vernieuwde Zoetermeerse wijk ‘Palenstein’ ligt locatie van Aalstlaan. Hier wonen (jong) volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking in een eigen appartement. In het flatgebouw liggen 31 appartementen van Middin tussen de andere appartementen en op de begane grond is een Trefpunt.

Individueel wonen in een beschermde omgeving

Van Aalstlaan is een flatgebouw waar 34 cliënten in een eigen appartement wonen. De tweekamerappartementen van ongeveer 56 m2 hebben een eigen keuken, badkamer, toilet, berging en een balkon. De appartementen van Middin zijn verspreid over het gehele gebouw. 
In veel gevallen is het wonen op de van Aalstlaan een opstap naar zelfstandig huren, met of zonder ambulante ondersteuning van Middin.

Op de locatie is dag en nacht een begeleider aanwezig. Het Trefpunt op de begane grond zorgt, naast ondersteuning en gezelligheid, ook voor verbondenheid met andere flatbewoners. Op de tweede etage bevindt zich het kantoor van de begeleiding.

Trefpunt

Clienten van Middin kunnen gebruik maken van het Trefpunt. Het Trefpunt is 7 dagen in de week open van 09.00 tot 22.00 uur. Ze kunnen er gezelschapsspelletjes spelen en gebruik maken van de computer. Met elkaar de maaltijd gebruiken of meedoen aan de activiteiten die worden georganiseerd. 
Er is altijd begeleiding aanwezig op het Trefpunt. Aan het Trefpunt ligt een grote gemeenschappelijke tuin. Ook de andere buren die in de flat wonen, zijn welkom om een maaltijd te gebruiken of mee te doen aan een activiteit. 

De wijkagent komt regelmatig langs om een praatje te maken of voorlichting te geven over veiligheid. Om de veiligheid van cliënten zoveel mogelijk te waarborgen zijn er in het Trefpunt camera’s geplaatst.

tafelvoetbal

Begeleiding

Zowel doordeweek als in het weekend zijn er 24 uur per dag begeleiders aanwezig om cliënten te ondersteunen in hun dagelijkse leven. Als er ’s nachts (of overdag) iets aan de hand is, kunnen cliënten altijd de begeleider bellen.

De begeleiding biedt individuele ondersteuning aan alle cliënten van de van Aalstlaan. Deze ondersteuning bestaat uit het vergroten van de zelfredzaamheid. In ieder geval wekelijks, maar meestal vaker, is er individueel contact met een begeleider waarin de stand van zaken van het ondersteuningsplan en andere lopende zaken worden besproken. Er wordt gekeken naar wat de cliënt nodig heeft en welke behoeften er zijn en zoveel mogelijk samenwerking gezocht met het netwerk van de cliënt.

Maatwerk dankzij LifeWise

Voor de begeleiding van cliënten met een LVB gebruikt Middin het samen met collega-zorgaanbieder Cordaan ontwikkelde LifeWise. Dit methodische kader voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek biedt begeleiders concrete handvatten om de zorg zo goed mogelijk vorm te geven. LifeWise geeft de hoofdlijnen van de werkwijze aan, met ruimte voor flexibiliteit in de toepassing. Zo krijgt elke cliënt maatwerk.