Vandaag zijn Imane en Abderrafie Baas voor een dag bij Middin
Wil je kinderen inspireren om het beste uit zichtzelf te halen? Geen betere manier dan ze een dag de touwtjes in handen te geven! Non-profitorganisatie JINC biedt met haar project ‘Baas van Morgen’ die kans aan honderden leerlingen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. Zo kunnen ze proeven aan beroepsmatig succes. Tijdens JINC Baas van Morgen worden ze ’s ochtends opgehaald door een directeur of bestuurder, de Baas van Vandaag, waarna ze een dag op de stoel van haar of hem zitten. Als Baas van Morgen schuiven ze aan bij vergaderingen, lunchen ze met de Baas van Vandaag en ze onderzoeken een belangrijk vraagstuk. Abderrrafie en Imane buigen zich over de vraag: Hoe kunnen we er voor zorgen dat jonge mensen kiezen voor een opleiding en baan in de gehandicaptenzorg?
Op locatie
Abderrafie, leerling van het Johan de Wit College, gaat na het ontbijt met Rob naar de Middin-woonzorglocatie Brugsestraat. Op de locatie (en voor heel Middin) is een van de speerpunten om te verduurzamen. Het doel is om in 2030 50% minder CO2 uit te stoten. Abderrafie denkt vandaag mee in hoe we dat doel kunnen bereiken. Imane neemt plaats in de bestuurderskamer in Rijswijk. ‘Geweldig dat Imane een dag de baas is bij ons! Ze weet al goed wat ze wil met haar toekomst.’, vertelt Emmeke na een leuk gesprek met Imane.
Een kijkje in de praktijk
Imane was ooit van plan om in een apotheek te gaan werken. Maar nu vindt ze werken met mensen met een psychische beperking interessanter. In het innovatiecentrum van Middin test Imane allerlei innovatieve technologische middelen die het leven van iemand met een beperking makkelijker maken. Robbert, medewerker van het innovatiecentrum, vertelt over hoe technologie in de zorg kan bijdragen aan de zelfstandigheid van mensen met een hulpvraag en aan het ontlasten van zorgmedewerkers. In het bedrijfsrestaurant ontmoet Imane mensen met een beperking die daar werken.
Ik vind het mooi om te zien hoe mensen met een beperking ook gewoon aan het werk kunnen zijn’, geeft Imane enthousiast aan. ‘Ik dacht altijd dat mensen met een beperking veel thuis zitten.

Waarom doet Middin mee?
Alle kinderen hebben dromen en talenten, maar als het om eerlijke kansen gaat hebben ze vaardigheden en rolmodellen nodig. Daarom zijn Imane en Abderrafie de Baas voor een Dag! Middin vindt het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met de loopbaankansen in de zorg. Als organisatie staat Middin, net als JINC, voor eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor álle kinderen. Werken in de gehandicaptenzorg is waardevol en uitdagend! Hopelijk inspireert het bezoek Abderrafie en Imane om zelf nader kennis te maken met dit werk. Of om anderen dit aan te raden. Aan Rob en Emmeke zal het niet liggen: zij ontvangen nieuwe leerlingen en medewerkers met open armen!
