Varen met Zeilschip De Eendracht groot succes!

Delen op social media

Afgelopen donderdag gingen ruim 70 cliënten én begeleiders mee op het grootste zeilschip van Nederland. Het was de tweede keer dat De Eendracht samen met Middin deze mooie middagtocht door de haven van Rotterdam organiseerde.

Trossen los!

De tocht begon met ontvangst aan boord met koffie, thee, limonade en lekkere koekjes. Om 14.15 uur gingen de trossen los en voer het schip dan eindelijk richting de haven van Rotterdam, waar van alles was te zien. Hoogtepunten als de Erasmusbrug, het schip SS Rotterdam en de Euromast lagen uiteraard langs de route.

Tijdens de tocht was er aan boord ook veel te doen. Zo konden cliënten deelnemen aan de knopencursus en mocht er een kijkje worden genomen in de hutten, de werkkamer en in de keuken, ook wel de kombuis genoemd. In de stuurhut gingen cliënten verkleed als kapitein op de foto. Hiervan konden polaroidfoto’s worden meegenomen als aandenken. De tocht werd afgesloten met een polonaise op het dek.

Dankzij Stichting Vrienden van Middin, die deze succesvolle tocht deels heeft gefinancierd, kunnen extra’s gerealiseerd worden voor onze cliënten. Wij waarderen dit enorm.

Het was allemaal heel goed georganiseerd.
Alexander, cliënt postkamer Middin

De Eendracht

Zeilschip De Eendracht, van bijna 60 meter lang, 13 meter breed, 5 meter diep en maar liefst 1062 m2 aan zeil, zet zich in om zeil- reizen en tochten voor iedereen toegankelijk te maken. Het gezelschap van afgelopen donderdag bestond dan ook uit cliënten van verschillende locaties en leeftijden. Zo was de jongste cliënt 19 jaar en de oudste 102 jaar oud!