Vijverweg

Wonen

Adres

Vijverweg 17
3062 JN Rotterdam
T 06 41 56 37 39
E vijverweg@middin.nl

Adres
Vijverweg 17
3062 JN Rotterdam
T 06 41 56 37 39
E vijverweg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB

Locatie kenmerken

  • Begeleiding op maat

  • Verschillende locaties met verschillende mogelijkheden

  • Werken aan de eigen leerdoelen
In de drie Rotterdamse locaties die bij de Vijverweg horen, kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking prettig en zelfstandig wonen. In de locaties, die in Kralingen en in Delfshaven liggen, is er veel aandacht voor de mogelijkheden van de cliënten. Zij worden gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen naar de vorm van zelfstandigheid die bij hen past. Daarbij is het een fijn idee dat er 24 uur per dag begeleiding in de buurt is.

Op weg naar zo zelfstandig mogelijk wonen

De bewoners van de drie locaties van de Vijverweg hebben een licht verstandelijke beperking. Zij vinden het prettig om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarom biedt het team van de Vijverweg een fijne woonomgeving en begeleiding op maat. Dat geeft de cliënten de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen.

De Vijverweg bestaat uit drie locaties. In het historische pand aan de Vijverweg in Kralingen kunnen maximaal 15 cliënten wonen. Op de Vijverweg is er 24 uur per dag begeleiding in het pand, wat deze locaties vooral geschikt maakt voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben. De locaties Passerelstraat en Nieuwe Binnenweg in Delfshaven omvatten 11 appartementen. Bij deze twee locaties kunnen de cliënten ook een beroep doen op de begeleiding van de Vijverweg. Daarnaast is er een deel van de dag een begeleider aanwezig.

 

samen

Begeleiding op maat

Iedere cliënt heeft een zorgplan met persoonlijke leerdoelen, waar hij of zij samen met de begeleiders aan werkt. De aandachtspunten daarbij liggen bijvoorbeeld op het terrein van wonen, werken, opleiding of het netwerk van familie en vrienden. 

De cliënten worden gestimuleerd om naar dagbesteding, (vrijwilligers-)werk of school te gaan.

Hier krijg je de begeleiding die bij jou past

Eigen kamer of appartement

In het sfeervolle pand op de Vijverweg hebben de cliënten een eigen zit/ slaapkamer. Douche en wc delen ze met de andere bewoners op hun etage. Zelf of met een groepje koken kan in een van de centrale kookfaciliteiten. In het pand aan de Vijverweg zijn twee gezellige algemene woonkamers (Trefpunt), waar de bewoners van de Passerelstraat en de Nieuwe Binnenweg ook altijd welkom zijn. Hier kunnen de cliënten een praatje maken, samen eten, koffie drinken of tv kijken. Maar wie liever in zijn eigen kamer of appartement blijft, krijgt daar alle ruimte voor. De appartementen aan de Passerelstraat en de Nieuwe Binnenweg bestaan uit één of twee kamers met sanitair en een kleine keuken.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over één van de drie locaties die bij de Vijverweg horen? Bel dan met de begeleiding op één van de volgende nummers:
Voor locatie Vijverweg: 06 41 56 37 39
Voor locaties Passerelstraat en Nieuwe Binnenweg: 06 41 56 37 38

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.