Volwassenen met een licht verstandelijke beperking

Volwassenen met een licht verstandelijke beperking
Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) zijn een snelgroeiende groep kwetsbaren in onze samenleving. Of iemand een licht verstandelijke beperking heeft, is niet altijd direct zichtbaar. Wel kunnen er aanwijzingen zijn. Schulden, langdurige werkeloosheid, dakloos, het mijden van zorg, isolement, huiselijk geweld of overlast voor de omgeving. Dergelijke problemen zijn niet altijd het gevolg van onwil, maar kunnen ook worden veroorzaakt door onvermogen.

Ondersteuning

Middin ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook als ze na een delict strafrechtelijke zorg (forensisch) opgelegd hebben gekregen. Voor de begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek gebruikt Middin de werkwijze LifeWise.

  1. Forensische zorg
  2. Voorlichting en training
  3. Werkwijze: LifeWise
  4. SCIL

In het dagelijks leven/thuis

Onze begeleiders helpen cliënten structuur in hun leven te brengen. Het kan om praktische zaken gaan, zoals huishouding, administratie en persoonlijke hygiëne, maar ook om het leren omgaan met de beperking.

  1. Ambulante ondersteuning
  2. Gezins- en opvoedondersteuning

Diagnostiek en Behandeling

Middin biedt cliënten diagnostiek en behandeling. De diagnostiek varieert van intelligentietesten, persoonlijkheids- en neuropsychologisch onderzoek, sociaal-emotioneel functioneren en zelfredzaamheid tot onderzoek om bijvoorbeeld autisme of ADHD vast te stellen.

  1. Diagnostiek en behandeling

Heb je een vraag?

Neem contact op met Klantcontact Contact

Ontdek meer over de mogelijkheden

Download de folder