Maak dromen waar met de stichting Vrienden van Middin

Delen op social media

In 2019 verwacht de stichting Vrienden van Middin de 100e aanvraag. Reden voor een feestelijk jaar, waarin grote dromen van cliënten waargemaakt zullen worden. Alle locaties van Middin kunnen hiervoor plannen indienen. Eind dit jaar maakt de stichting Vrienden van Middin op een speciale bijeenkomst bekend welke dromen uit mogen komen! Kijk hier voor de speciale actie.

2019: Droomjaar voor de Vrienden van Middin!

De Stichting Vrienden van Middin verwacht dit jaar de 100e aanvraag. Daarom is 2019 een speciaal jaar, wat we graag samen met jou willen vieren. Dit is je kans om dromen voor de cliënten van Middin waar te maken. Heb jij zo’n (grote of kleine) droom waarmee het leven van jouw cliënten vanaf 2020 nog leuker wordt? Stuur jouw verzoek dan in. Wie weet komt jouw droom dan uit! Aan het einde van het jaar kiest de Stichting Vrienden van Middin welke dromen uitgevoerd worden. Alle dromen die het leven van de cliënten van Middin vanaf 2020 nog beter maken.

Maak gebruik van de gratis coaches

Het idee heb je, maar hoe maak je hier een concreet en uitvoerbaar plan van? Wij bieden je een coach aan die je tijdens het ontwikkeltraject tot en met de uitvoering kan bijstaan. De Stichting Vrienden van Middin zoekt in haar bestuur en netwerk naar iemand die jou kan coachen op bijvoorbeeld financieel of organisatorische gebied. Dit doen ze op juridisch vlak en met behulp van lobbyisten, PR-adviseurs en meer. Zij kunnen je helpen je plan verder vorm te geven of een rol spelen in de uitvoering. Jij kunt hier gratis gebruik van maken!

Wat zijn de spelregels:
 • De droom moet bedoeld zijn voor cliënten én in samenspraak met je cliënten en jullie omgeving/netwerk zijn ontwikkeld. Betrek je zorgmanager hierbij
 • De droom moet realistisch zijn en uitvoerbaar
 • De droom is voor meerdere cliënten geschikt (voor jouw locatie, voor meerdere locaties, of voor heel Middin)
 • Om je droom te verwezenlijken is minimaal €10.000 nodig (aanvragen onder dat bedrag kun je gewoon indienen bij de Vrienden van Middin, maar je doet dan niet mee aan de wedstrijd)
 • Je doet met jouw locatie en het netwerk om jouw locatie heen je best om ook geld of menskracht te organiseren om de droom waar te maken
 • Je maakt extra kans op het uitkomen van jouw droom als jouw aanvraag gericht is op ‘innovatie’. Er wordt hierbij gekeken naar jullie creativiteit en originaliteit.
Wat moet je doen?

Stuur een kort filmpje in waarin je kort en krachtig aangeeft wat jouw droom is, waarom en voor wie (max. 1 minuut, met je mobiel in liggende stand gemaakt). Laat het liefst ook een cliënt aan het woord (die moet uiteraard dan wel toestemming hebben gegeven hiervoor). Vul het format in voor de aanvraag en mail het naar: fondsenwerving@middin.nl. Dit kan tot uiterlijk 1 juni a.s.

Bekijk hier hoe ze het aanpakken in de Weesperstraat, waar ze papier maken en graag een nieuwe ruimte willen voor hun pulpmachine de Hollander:

Impressie Weesperstraat

En hoe dan verder….

 • Je filmpje komt op de speciale Vrienden van Middin pagina.
 • Je ingevulde format wordt beoordeeld door de Stichting Vrienden van Middin.
 • Zij nemen contact met je op over een eventuele coach of het volgen van bepaalde workshops om zo bepaalde ‘skills’ te ontwikkelen.
 • Je gaat verder aan de slag om jouw droom verder te concretiseren (ontwikkel- uitvoeringsplan maken), eventueel met je coach.
 • Je pitcht jouw aanvraag eind dit jaar voor een jury van de Stichting Vrienden van Middin én cliënten/verwanten. Je hoort dan of jouw droom uitkomt!

Alvast hartelijk dank voor je inzending. Laten we er een dromerig jaar van maken!

Nieuwsgierig geworden?

Klik op de button voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Middin en dit bijzondere jaar. Daar zullen we ook nieuwtjes, verhalen en meer plaatsen over de ‘Maak dromen waar’ actie. Vrienden van Middin