De Week van Zorg en Welzijn, Middin doet ook mee!

Delen op social media

Heb je altijd al eens een ambulance van binnen willen bekijken? Zelf een tandartsbehandeling willen uitvoeren? Of wil je eens een kijkje nemen bij het verpleeghuis bij jou om de hoek?

De Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. En heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jongeren te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Van 12 t/m 17 maart openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Op weekvanzorgenwelzijn.nl kun je alle locaties vinden die geopend zijn en welke activiteiten ze organiseren.

Om de Week van Zorg en Welzijn bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te brengen, is een huis-aan-huisspecial gemaakt. De Special staat vol met aansprekende artikelen over de leefwereld van medewerkers in zorg en welzijn.

Een aantal voorbeelden van locaties van Middin die mee doen aan deze week:

  • Activiteitencentrum Waldeck houdt op 13 maart een open ochtend, van 10.00 tot 13.00 uur. Er is koffie met een gebakje en de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Daarnaast is er informatie voor potentiele vrijwilligers en kunnen mensen meer informatie krijgen over werken bij Middin.

  • Donderdagmiddag 15 maart van 12.30 tot 15.30 uur doet locatie de Olieberg haar deuren open. Bij een kraampje in het Trefpunt kunnen nieuwe vrijwilligers informatie kunnen krijgen over de mogelijkheden om zich in te zetten bij de Olieberg.

  • Ook locaties Buitenklingen en Binnenklingen doen mee met de week van de zorg en welzijn. Op woensdag 14 maart 2018 van 13.30 uur tot 15.30 uur zijn er rondleiding over het terrein, infostands, kleine workshops en ervaaractiviteiten.

  • Locatie Blijvenburg doet mee op dinsdag 13 maart met een high tea. Het idee is om met de cliënten en bewoners cup-cakes te maken en wat kleine hapjes en dan zoveel mogelijk potentiële vrijwilligers enthousiast te maken.

  • Zaterdag 17 maart is er van 10.00 tot 16.00 een Voorjaarsmarkt rondom locatie De Werkwinkel in Wateringen. Met verschillende ondernemers uit de buurt en profileren verschillende werkdisciplines van Middin zich met zelfgemaakte producten.

  • Zinderin Kunst, Zinderin cadeau en beide Bakker Vlinders zijn uiteraard de hele week open. Kom iets kopen in de winkels en neem gelijk een kijkje in de werkplaatsen/ateliers.

Volg de week van zorg en welzijn

op social media en praat mee via #WZW2018