Weesperstraat

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Weesperstraat 87
2574 VS Den Haag
T 070 323 63 63
E weesperstraat@middin.nl

Adres
Weesperstraat 87
2574 VS Den Haag
T 070 323 63 63
E weesperstraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
NAH, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor cliënten met een verstandelijke beperking en NAH

  • Wijkgericht werken in een beschermde omgeving

  • Samenwerken met- en ondersteuning van wijkbewoners
In de Haagse wijk Rustenburg – Oostbroek is participatiecentrum Weesperstraat gevestigd. Hier worden workshops, activiteiten en werk aangeboden gericht op participatie en duurzaamheid. Elke cliënt is medewerker van ons participatiecentrum. Voor iedereen wordt bekeken welke activiteit, op welk niveau, bij hen past. Daarbij wordt de mate van ondersteuning door gekwalificeerde begeleiders, enthousiaste stagiaires en vrijwilligers aangepast op de behoefte van de medewerker.

Werk verzetten middenin de wijk

De medewerkers zijn verdeeld over vijf werkgroepen. Activiteiten en werkzaamheden zijn gericht op een bijdrage leveren aan de maatschappij en om binnen- en buitenshuis in contact te komen met de bewoners, ondernemers en organisaties uit de wijk.

Folder/Maggerzijn groep

Op dinsdag, woensdag en vrijdag is de tweedehands winkel ‘Het Maggerzijn’ open. Spullen worden opgehaald, gesorteerd en uitgestald in de winkel. Medewerkers brengen zelfstandig, of met begeleiding, kranten en folders rond in de wijk. We doen ook productiewerk, helpen op school met klusjes en houden, met buurtbewoners, de wijk schoon.

 

werken

Voorbereidende Dienst

We doen werkzaamheden in de wijk: glas, plastic en oud papier ophalen, papierprikken en kranten/ folders bezorgen. Ook ondersteunen we op Stadsboerderij ‘De Gagelhoeve’, knaagdierenopvang het Knagertje en vogelasiel de Wulp en zorgen voor nest- en verzorgingsmaterialen. Daarnaast doen we recycle- en productiewerk. Op vrijdag koken wij onze eigen maaltijd.

Atelier

Het Atelier is een creatieve en kunstzinnige groep met voornamelijk mensen met NAH. Onder begeleiding wordt een stijl verder ontwikkelt. Daarnaast bieden we diverse workshops. Buurtbewoners en vrijwilligers doen actief mee en delen ons enthousiasme. We organiseren regelmatig exposities, waarbij het werk van de deelnemers wordt tentoongesteld en verkocht.

Papierschepperij

Onze medewerkers maken op ambachtelijke en duurzame wijze handgeschept papier van gerecyclede materialen. Hier komen verschillende vaardigheden bij kijken. Er wordt van dit papier verschillende producten gemaakt zoals; kaarten, bloemenkaartjes en boekjes. Deze verkopen we aan winkels. Daarnaast werken wij aan particuliere opdrachten, zoals het maken van geboorte- en trouwkaarten.

Facilitaire dienst

De medewerkers zorgen voor een frisse uitstraling van ons centrum en de wijk. We maken het pand schoon en onderhouden de grote speeltuin. We zorgen voor een nette kantine en voor koffie en thee. Voor de soepenbar in ‘Het Maggerzijn’ maken wij verse soep, hartige broodjes en cake. Daarnaast geven wij kookworkshops voor alle mensen uit de wijk. Er wordt veel aandacht besteed aan beweging en ontspanningsactiviteiten zoals; fitness, yoga, zumba, stokoefeningen en jeu de boules.