Werkcentrum Meerzicht

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Vrouwenhuiswaard 7
2716DV Zoetermeer
T 079 316 06 60
E werkcentrummeerzicht@middin.nl

Adres
Vrouwenhuiswaard 7
2716DV Zoetermeer
T 079 316 06 60
E werkcentrummeerzicht@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
NAH, VG, LG en LG+

Locatie kenmerken

  • Professionele hulp bij dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
  • Belevingsgerichte ruimte, tilliften en rustruimte
  • Arbeidsmatige werkzaamheden op maat
In de Zoetermeerse wijk Meerzicht ligt Werkcentrum Meerzicht. Wij zijn gevestigd op Vrouwenhuiswaard, samen met Werken met Begeleiding en Gebiedsteam Zoetermeer (ambulant) van Middin. We bieden kleine arbeidsmatige werkzaamheden activiteiten aan, zoals een krantenwijk lopen, zeep maken of werken in de keuken. Mensen die een indicatie voor dagbesteding hebben zijn welkom op deze locatie. We kijken naar mogelijkheden en wensen en suggesties voor nieuwe kleine werkzaamheden. Wij kijken wat past bij de cliënt.

Arbeidsmatig werk

Binnen het arbeidsmatige werk zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Zo kunnen deelnemers een folderwijk lopen, zeep maken, recyclen van videobanden, papier snipperen en briketten maken van papier. Daarnaast zijn er ook nog werkzaamheden op verzoek. Je kunt hierbij denken aan taarten bakken en inpakwerk. Ook hebben we verschillende computers en een braintrainer. Hier kunnen deelnemers digitaal leren en werken.

Man in rolstoel aan het sporten

De wijk in

Naast het arbeidsmatige werk gaan we ook de wijk in, denk hierbij aan het verspreiden van het Streekblad of deelnemen aan de rolstoel 4 daagse.

Samenwerkingen

In ons gebouw is het erg levendig; het is een in- en uitloop van medewerkers. Wij zoeken de samenwerking met elkaar op. Deelnemers kunnen ook gebruik maken van beide vormen van dagbesteding, zoals een dag bij Werkcentrum Meerzicht en een dag bij Werken met Begeleiding of in het Fablab. Dit maakt dat we nog beter aan de wensen van de deelnemers kunnen voldoen. Het gebouw beschikt ook over een gymzaal, waar wij o.a. bewegingsactiviteiten kunnen organiseren. Naast het grote gebouw zit ook een ruime tuin waar we met elkaar gebruik van kunnen maken.

Creatieve producten maken, computeren of kranten bezorgen

Receptie- of keukendienst

Elke dag wordt de receptie en keuken gerund door deelnemers. Zij verzorgen de ontvangst van gasten en houden de ruimte netjes. Sommige deelnemers doen dit alleen en anderen doen het samen. 

Snoezelruimte

In het werkcentrum is er ook een rustruimte. Hier kunnen naar wens deelnemers rusten. De ruimte is voorzien van een waterbed en er is de mogelijkheid om muziek en lichtjes aan te zetten.

Heb je zin om aan het werk te gaan? Wij kijken ernaar uit!

Financien

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.