Werken met Begeleiding Den Haag

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Burgemeester Elsenlaan 170
2288 BH Rijswijk
T 070 322 22 46
E wmb@middin.nl

Adres
Burgemeester Elsenlaan 170
2288 BH Rijswijk
T 070 322 22 46
E wmb@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Mogelijkheid tot doorstromen naar een stage of betaalde baan
  • Diversiteit aan mogelijkheiden in leer- werkplekken

Werken met Begeleiding Den Haag bestaat uit verschillende externe werk- en leerlocaties in Den Haag en omgeving. Mensen kunnen hier werknemers- en vakvaardigheden leren op het gebied van horeca, facilitair en schoonmaak. De leer- en werklocaties variëren onderling van aanbod en grootte. Om een passende werk- en leerplek te vinden, bespreken we de wensen en mogelijkheden. Werken met Begeleiding biedt onder andere werk- en leerplekken aan op Middin kantoor Rijswijk (& innovatiecentrum), Segbroek College, PsyQ, Florence Uitzicht, Jeugdbescherming West en Haagse Voetbal Vereniging Laakkwartier.

Werknemers- en vakvaardigheden aanleren

Bij Werken met Begeleiding kun je aan de slag met horeca-, facilitaire- en schoonmaakwerkzaamheden. Alle cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Per dag werken er zo’n acht tot tien cliënten per werk- en leerlocatie. Zij krijgen van de begeleiding ondersteuning op maat om werknemers- en vakvaardigheden te leren. Dagelijks werken zij aan het bedenken en voorbereiden van de lunch: onder andere het afbakken van brood, het maken van (verse) soepen, het klaarzetten en voorbereiden van salades en specials van de dag en schoonmaakwerkzaamheden. Een ander belangrijk onderdeel van het werk is het gastheerschap en het helpen van de bezoekers.

 De werk- en leerlocaties variëren onderling van aanbod en grootte

Stap voor stap leren

Het doel van de werk- en leerlocaties is het aanleren van vak- en werknemersvaardigheden. Niet alle cliënten die aangemeld worden bij Werken met Begeleiding zijn klaar om vakvaardigheden aan te leren. Bij Werken met Begeleiding is dat geen probleem. Cliënten die op de externe locaties werken, leren vaardigheden die zij naast hun werk ook in hun dagelijks leven kunnen gebruiken. Afhankelijk van de locatie werken er maximaal tien cliënten per dag.  

Leerlijn horeca

Diversiteit in werkzaamheden en werk- leerlocaties

Bij Werken met Begeleiding leren we cliënten vakvaardigheden, waardoor ze zich verder ontwikkelen en stappen zetten op de participatieladder. We werken met onze cliënten bij diverse organisaties zoals welzijnsorganisaties, verpleeghuizen en scholen. Daar werken we voornamelijk in de horeca, schoonmaak en facilitair. Daarnaast zijn wij het aanspreekpunt voor de bezoekers van de locaties en de bedrijfsrestaurants. Werken met Begeleiding heeft een laagdrempelige opzet waar cliënten hun talenten kunnen ontdekken en benutten en vaardigheden verder leren ontwikkelen. Als de stap naar betaald werk nog te groot is, kunnen cliënten in groepsverband – met deskundige begeleiding - hier in eigen tempo naartoe werken. De prettige werkomgeving zorgt ervoor dat cliënten zich goed voelen op de werkvloer.  

 

Heb je vragen over Werken met Begeleiding? Je kunt ze stellen via e-mail: wmb@middin.nl.