Werken met Begeleiding Zoetermeer

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Vrouwenhuiswaard 7
2716 DV Zoetermeer
T 070 322 22 46
E wmbzoetermeer@middin.nl

Adres
Vrouwenhuiswaard 7
2716 DV Zoetermeer
T 070 322 22 46
E wmbzoetermeer@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Leer- werkervaringsplaatsen voor mensen met een beperking
  • Mogelijkheid tot doorstromen naar een stage of betaalde baan
  • Diversiteit aan mogelijkheiden in leer- werkplekken

Werken met Begeleiding Zoetermeer bestaat uit verschillende externe werkplekken in Zoetermeer. Mensen kunnen hier werknemers- en vakvaardigheden leren onder andere op het gebied van horeca, facilitair en schoonmaak. De werk- en leerlocaties variëren onderling van aanbod en grootte. Om een passende leer- en werkplek te vinden, bespreken ze de wensen en mogelijkheden tijdens een intakegesprek.

Voor ieder een juiste plek

Werken met Begeleiding Zoetermeer bestaat uit verschillende externe werkplekken in Zoetermeer. Mensen kunnen hier werknemers- en vakvaardigheden leren onder andere op het gebied van horeca, facilitair en schoonmaak. De werk- en leerlocaties variëren onderling van aanbod en grootte. Om een passende werk- en leerplek te vinden, bespreken ze de wensen en mogelijkheden tijdens een intakegesprek.

We denken niet alleen aanbodgericht; daar waar er andere vragen en wensen zijn, gaan we op zoek naar een passende werkplek

Verschillende mogelijkheden

Werken met Begeleiding Zoetermeer biedt onder andere werkplekken bij Forum Zoetermeer, verzorgingstehuis Vivaldi, het zorgpension, de Perenboomgaard, kinderboerderij het Buitenbeest en werk- en leercentrum Meerzicht. Ook bieden zij verschillende externe werkplekken aan waar ondersteuning op afstand geboden wordt. Alle werkplekken zijn niet-betaalde werkplekken.

Bij de horeca werkplekken zijn de cliënten bezig met het bedenken en voorbereiden van de lunch, het afbakken van warme broodjes, het maken van (verse) soepen. Bij locatie kinderboerderij het Buitenbeest worden de hokken verschoont, het erf netjes gemaakt, de dieren gevoerd en op aanvraag van de boer worden er anderen klussen uitgevoerd. Bij Forum Zoetermeer wordt er vooral gekeken naar werknemersvaardigheden die te maken hebben met boeken schoonmaken, klanten helpen, boeken op alfabetische volgorde opruimen. 

Werken met Begeleiding Zoetermeer

Stappen zetten

Het doel van de werk- en leerplekken is het aanleren van vak- en werknemersvaardigheden. Cliënten die op een van deze (externe) locaties werken, leren vaardigheden waardoor ze zich verder ontwikkelen en stappen zetten op de participatieladder. Werken met Begeleiding heeft een laagdrempelige opzet waar cliënten hun talenten kunnen ontdekken, benutten en vaardigheden verder leren ontwikkelen. De prettige werkomgeving zorgt ervoor dat cliënten zich goed voelen op de werkvloer.  

Heb je vragen over Werken met Begeleiding? Je kunt ze stellen via e-mail: wmb@middin.nl.

Werken met Begeleiding Zoetermeer