WerkParade 2021: in de samenleving werken en leren

Delen op social media

Afgelopen dinsdag kwamen er 125 mensen bij elkaar tijdens de WerkParade. Op het programma stond een interactief panel, een presentatie over leerlijnen, een workshop over sociale rolversterking en een workshop ‘leren netwerken’. De WerkParade is een jaarlijks evenement voor collega's die betrokken zijn bij werken en leren voor de mensen die wij ondersteunen.

Interactief panel

Middin wil de mensen die we ondersteunen, steeds meer helpen midden in de samenleving te werken en te leren. Tijdens het panel stond het onderwerp ‘Van dagbesteding naar werk’ centraal. De dagvoorzitter ging in gesprek met Aart Bertijn (beleidsadviseur VGN) en een aantal Middinners over dit onderwerp. Ook de zaal deed actief mee door middel van stellingen.

Panel WerkParade

Leerlijnen

Na het panel volgde een gesprek over de leerlijnen die in ontwikkeling zijn binnen Middin. Zoals: groen, schoonmaak en horeca. Het doel van een leerlijn is om methodisch bezig te zijn met ontwikkeling en hier erkenning en waardering voor te geven. Want leren is meer dan een diploma alleen. 

Workshops

Daarna stonden twee workshops op het programma. Tijdens ‘Sociale rolversterking op jouw locatie’ gingen de deelnemers aan de slag me het gedachtengoed van sociale rolversterking en wat het betekent voor begeleiders en de mensen die we ondersteunen. De workshop ‘Als ze je niet kennen, kunnen ze niet voor je kiezen’ gaf handvatten om jezelf als medewerker van Middin te presenteren in de wijk. De deelnemers gingen naar huis met een portretfoto voor zakelijk gebruik.

Workshop WerkParade

Ontmoeten

Naast het inhoudelijke programma, stond ook de ontmoeting met collega’s betrokken bij Werken en Leren centraal. Onder het genot van een lekkere lunch werd bijgepraat en werden nieuwe contacten gelegd. Deelnemers kregen in de vorm van een mooi compliment van de complimentenmeisjes en een portretfoto, een cadeautje mee naar huis.

Film belang van werken en leren

We wilden uiteraard juist horen van de mensen die we ondersteunen, waarom zij het zo leuk en belangrijk vinden om te werken. Bekijk hier de film waarin een aantal van hen aan het woord komen.