Wijkservicepunt Goudseplein

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Goudseplein 245
3031 ZH Rotterdam
T 010 217 19 19

Adres
Goudseplein 245
3031 ZH Rotterdam
T 010 217 19 19
Aan wie
Ouderen

Locatie kenmerken

  • Speciale informatiemiddagen

  • Gelegenheid om je eigen creatieve groep op te zetten

  • Biljart club
Contact met wijkgenoten, informatie over allerlei zaken en hulp bij het vinden van ondersteunende diensten: Wijkservicepunt Goudseplein biedt het allemaal. Het centrum staat midden in het levendige Rotterdamse Crooswijk en is een ontmoetingsplaats voor de 65-plussers en bewoners uit de wijk. Er is een breed aanbod aan activiteiten – van dansen tot bingo en van een kennismaking met andere culturen tot informatie over zorg aan huis. Een ieder uit de wijk is welkom.

Levendige ontmoetingsplek voor de hele wijk

Zorg aan huis van Middin biedt verschillende diensten aan bij u thuis. Zo zijn onze wijkverpleegkundigen en verzorgenden er om u persoonlijke verzorging en/of verpleging aan te bieden. Onze huishoudelijke medewerkers zorgen voor een schoon huis en de dagverzorging ouderen biedt u structuur en begeleiding aan zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Je spreekt altijd wel een paar gezellige mensen

Wie binnenkomt in wijkservicepunt Goudseplein loopt automatisch naar de gezellige koffiecorner waar altijd wel mensen zitten te praten. Verderop is de grote zaal, waar anderen aan het kaarten zijn of bordspelletjes doen. Het wijkservicepunt ligt midden in Crooswijk, de meeste bezoekers komen dan ook uit deze multiculturele buurt. De gemiddelde leeftijd is 65-plus, maar wie jonger is en mee wil doen, is ook welkom. Het centrum is door de week van half 9 tot half 5 open en organiseert in het weekend regelmatig feestmiddagen.

Van dansen tot bingo en van een kennismaking met andere culturen tot informatie over zorg aan huis

Gezelligheid

In het wijkservicepunt ontmoeten de wijkbewoners elkaar en raken ze met elkaar aan de praat, ook al hebben ze soms een heel verschillende achtergrond.
Dat gebeurt via bingo, line-dance, muziek en andere activiteiten. Bovendien is er alle ruimte voor eigen initiatieven. Als je bijvoorbeeld van schilderen houdt, helpt het centrum je graag een schildergroepje op te zetten.

Voorlichting

Het wijkservicepunt geeft ook voorlichting over allerlei zaken. Op themamiddagen krijg je bijvoorbeeld informatie over gezonde en lekkere voeding. Ook zijn er bijeenkomsten waarbij mensen uit verschillende culturen over hun achtergrond vertellen. Als je meer van elkaar weet, ga je elkaar immers ook beter
begrijpen!

Informatie

Bij het informatieloket kun je vragen stellen over hulpmiddelen en diensten van de gemeente, juridische hulp, vrijwilligerswerk, thuiszorg, verpleeghuis
Rubroek, dagbesteding voor ouderen en zorg aan huis. Ook als je het gevoel hebt dat je wat extra steun nodig hebt, kun je bij ons loket terecht.

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je zorg aan huis nodig hebt, wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning en/of de Jeugdwet. De Wmo is er voor mensen die niet meer op (volledig) eigen kracht hun leven kunnen leiden. De Jeugdwet is er voor ouders die hulp nodig hebben bij de verzorging en/of opvoeding van hun kinderen. Je kunt bij de gemeente terecht voor het aanvragen van financiering van deze zorg, bijvoorbeeld voor Den Haag en Rotterdam.