Willem Beukelszoon

Wonen

Adres

Willem Beukelsz.straat 62
3134 LZ Vlaardingen
T 010 226 43 89
E willembeukelszoonstraat@middin.nl

Adres
Willem Beukelsz.straat 62
3134 LZ Vlaardingen
T 010 226 43 89
E willembeukelszoonstraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB

Locatie kenmerken

  • 24 zelfstandige appartementen in een gerenoveerd schoolgebouw

  • Een deel van de appartementen en de trefpunten zijn rolstoeltoegankelijk

  • Grote tuin, waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten

 

In het najaar van 2013 is een bijzondere nieuwe woonlocatie van Middin geopend: Willem Beukelszoon in Vlaardingen. In dit totaal gerenoveerde vroegere schoolgebouw zijn 24 appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Willem Beukelszoon is een prettige plek waar cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen. Iedereen heeft een eigen appartement en krijgt de begeleiding die bij hem of haar past.

Prettig wonen in Vlaardingen

De bewoners van Willem Beukelszoon in Vlaardingen hebben een licht verstandelijke beperking. Het grootste deel is tussen de 18 en 35 jaar, maar er is geen maximum leeftijdsgrens. Verschillende bewoners hebben overdag activiteiten buitenshuis: dagbesteding, werk of vrijwilligerswerk, terwijl anderen thuis blijven.

Begeleiding

In Willem Beukelszoon is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedereen heeft zijn eigen begeleidingsmomenten met de persoonlijk begeleider, maar ook met de andere begeleiders uit het team. Als bewoner kun je altijd op een begeleider afstappen voor advies of een praatje. Dat zorgt voor een prettige sfeer.
De begeleiders ondersteunen en stimuleren alle bewoners om verder te groeien naar de zelfstandigheid die bij hem of haar past. Die zelfstandigheid ziet er voor iedereen anders uit, dus de begeleiding is maatwerk.

Verder groeien naar zelfstandigheid
Begeleider Willem Beukerszoon

 

Appartementen

Er zijn 24 mooi opgeknapte appartementen, piekfijn geschilderd en gestoffeerd. Alle appartementen hebben een eigen douche en toilet en een keuken. De appartementen op de begane grond hebben bovendien een klein terras. Iedereen kan uiteraard gebruikmaken van de grote tuin, waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten.
Alle appartementen in Willem Beukelszoon bevinden zich in hetzelfde gebouw. Hoewel iedereen een eigen voordeur heeft, is er een centrale ingang. Ook zijn de trefpunten, het kantoor en de slaapwacht van de begeleiders in het gebouw zelf gevestigd. Dat betekent dat de bewoners gemakkelijker contact met elkaar kunnen maken en dat de begeleiders dichter in de buurt zijn.

Huiskamer

Twee trefpunten

Willem Beukelszoon heeft twee trefpunten, elk met een woonkamer en een keuken. Er wordt regelmatig een lekkere maaltijd gekookt, en ook zijn er activiteiten zoals filmavonden. En natuurlijk kunnen de bewoners hier ook gezellig samen koffie drinken of tv kijken. Binnenkort starten activiteiten met buurtbewoners uit de wijk, zij kunnen in ons trefpunt evenementen organiseren.

Maatwerk dankzij LifeWise

Voor de begeleiding van cliënten met een LVB gebruikt Middin het samen met collega-zorgaanbieder Cordaan ontwikkelde LifeWise. Dit methodische kader voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek biedt begeleiders concrete handvatten om de zorg zo goed mogelijk vorm te geven. LifeWise geeft de hoofdlijnen van de werkwijze aan, met ruimte voor flexibiliteit in de toepassing. Zo krijgt elke cliënt maatwerk.

Financiering

Kosten

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.